Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

BORBENI DELFINI SU BILI U SASTAVU UKRAJINSKE ARMIJE

Rusi preuzeli i delfine bombaše!

Autor: Ekipa Alo! | 28.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Ruska mornarica dobila pojačanje! U pitanju je jedinica borbenih delfina, čija je baza u luci u Sevastopolju na Krimu, čiji su stanovnici odlučili da se pripoje Rusiji!

Program obuke delfina i foki za špijuniranje i postavljanje bombi postojao je u SSSR-u još od od 70-ih godina

Program obuke delfina i foki za špijuniranje i postavljanje bombi postojao je u SSSR-u još od od 70-ih godina

Ovaj centar za obuku delfina osnovan je još 70-ih godina u SSSR-u, ali je ostao u Ukrajini kada se zemlja raspala. To je jedan od dva u svetu - drugi je u SAD. Delfini su preregrutovani i uskoro će početi da treniraju u „ruskoj uniformi“. Vlasti u Kijevu planirale su da ugase ovaj program zbog nedostatka novca. Delfini su trenirani da patroliraju na otvorenom moru i da napadnu ili prikače mine ili uređaje za špijuniranje na neki vojni cilj.

Ukrajinski, a sada ruski centar za vojnu obuku delfina nalazi se u Sevastopolju

Ukrajinski, a sada ruski centar za vojnu obuku delfina nalazi se u Sevastopolju

Većina Nemaca razume aneksiju!

Većina Nemaca ima razumevanje za rusku aneksiju Krima i 55 odsto ispitanika smatra da zapad treba da prihvati pripajanje Krima Rusiji, pokazala je anketa za magazin „Špigel“. Međutim, oko 60 odsto anketiranih smatra da su reakcije zapada prema Moskvi primerene, dok 34 odsto misli da su američko-evropske sankcijije, zapravo, preterane. Kancelarka Angela Merkel rekla je da bi krizu trebalo rešiti političkim sredstvima, bez nametanja ekonomskih sankcija Rusiji.

Oni mogu da „postave“ mine na morsko dno, ili da „lociraju“ ronioce, poznate kao „frogmene“, koje vrlo često „ljudski“ sonarni sistemi ne mogu da detektuju, jer su previše mali u prenatrpanom prostoru kao što su luke. „Naši stručnjaci su otkrili nove uređaje koji konvertuju detektovanje objekata preko sonara, koje imaju delfini, na monitore koje imaju operateri“, rekao je jedan od zaposlenih, koji je želeo da ostane anoniman. On je za „RIA novosti“ istakao da ukrajinska mornarica nije imala sredstava za to, pa su neki dalji projekti ukinuti.

Delfini su vrlo inteligentni, ali uprkos tome umeju da otkažu poslušnost. Prošle godine u ukrajinskoj bazi je došlo do uzbune kada se tri delfina špijuna nisu vratila sa zadatka. Vratili su se posle desetak dana, a nadležni veruju da su bili u potrazi za ženkama:

„Ako delfin mužjak naiđe na ženku tokom sezone parenja, on će odmah odjuriti za njom. Ali, vrate se posle nedelju-dve dana“, rekao je Jurij Pljačenko, bivši oficir u ukrajinskoj mornaričkoj bazi.

Tenkovi

Tenkovi

Putin gomila tenkove!


Iako zvanična Moskva insistira na tome da nema nameru da vojno interveniše na istoku Ukrajine, sa zapadne ruske granice stižu snimci na kojima se vide vozovi kako dovoze veliki broj tenkova i drugih vojnih vozila. Snimci su napravljeni u blizini Voronježa, ruskog grada u relativnoj blizini Harkova, koji se nalazi gotovo na samoj istočnoj granici Ukrajine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP