Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

HLADNI RAT PO DRUGI PUT

Rusi uhapsili agenta CIA u Moskvi!

Autor: B92 | 14.05.2013 - 14:37:00h | Komentara: 0

Operativac američke obaveštajne službe CIA priveden je u Moskvi dok je "pokušavao da vrbuje jednog člana ruske tajne službe", prenose ruski mediji.

CIA

Kako javlja "Raša tudej", ruski kontraobaveštajci su sinoć priveli amerikanca Rajana Kristofera Fogla, koji je u Moskvi zvanično boravio kao karijerni diplomata.
"Pripadnici Federalne službe bezbednosti priveli su tajnog agenta CIA, koji je bio na funkciji trećeg sekretara političkog odeljenja ambasade SAD u Moskvi", rekli su zvaničnici agenciji Interfaks.
Fogl je zadržan preko noći na saslušanju, posle čega je predat američkim vlastima. Ambasada SAD još nije komentarisala ovaj slučaj.
Ruska Federalna služba bezbednosti saopštila je da je Fogl u trenutku privođenja kod sebe imao "posebnu tehničku opremu, odštampana uputstva namenjena ruskom državljaninu, veliku sumu novca i opremu za prerušavanje".
"CIA je nudila milion dolara godišnje pripadniku ruskih obaveštajnih službi, kog je Fogl pokušao da regrutuje", tvrdi "Raša tudej".
Kako navodi Rojters, do incidenta je došlo u "veoma osetljivo vreme" i u trenucima kada SAD i Rusija pokušavaju da unaprede uzdrmane odnose.
Američki NBC podseća da je nakon bombaškog napada na Bostonskom maratonu ostvarena dobra saradnja obaveštajaca SAD i Rusije, ali i da je penzionisani general Džejms Klaper naveo "da stare navike teško umiru", tako da i dalje postoji decenijama stara sumnjičavost između službi dve zemlje.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP