Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NA PUTINOVU INICIJATIVU

Rusi zabranili stranim gej parovima da usvajaju decu!

Autor: Tanjug | 21.06.2013 - 16:11:00h | Komentara: 1

Poslanici ruske Dume usvojili su danas nacrt zakona kojim se uvode oštre restrikcije za usvajanje ruske siročadi u zemlje u kojima je istopolni brak legalan.

Nacrt zakona zabranjuje ljudima iz više od 12 zemalja da usvajaju rusku siročad čak i ako su u pitanju samci, javila je agencija Frans pres.

Gej roditelji

Paralelno, u drugim zemlja istopolni brakovi odobravaju | Foto: AP

Novi propis usvojen je u trećem i poslednjem čitanju u donjem domu ruskog parlamenta sa velikom većinom od 444 glasa za i nijednim glasom protiv. 

Nacrt zakona sada mora da usvoji i gornji dom parlamenta, nako čega, da bi postao zakon, mora da ga potpiše predsednik Vladimir Putin. 
Francuska je istopolne brakove odobrila prošlog meseca, a to su ranije uradili Argentina, Belgija, Brazil, Kanada, Danska, Island, Holandija, Novi Zeland, Norveška, Portugal, Južnoafrička Republika, Španija, Švedska i Urugvaj. 
Putin je još u martu zatražio od vlade i Vrhovnog suda da do 1. jula pripreme predlog izmene zakona kako bi se inostranim gej parovima zabranilo da usvajaju rusku siročad. 
Poslednji komentari
  • Zoran Veljović Vreme: 21.06.2013 18:35h

    Vas citat: Novi propis usvojen je u trećem i poslednjem čitanju u donjem domu. ČITANJE? Ovo je već bezbroj puta da se Ruska reč " čtenie " prevodi kao ČITANJE! Glagol ČTENIE ima značenje Čitanje, pa zatim I Recitovanje. Ali, takodje ima značenje i RAZMATRANJE!!! Poslednje razmatranje u Donjem domu!!! Šta se misli kada se kaže da Donji dom je u poslednjem čitanju ... pa ovo ne znači ništa! Ne kaže se dzabe da su novinari najvece pismene neznalice!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP