Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

DRŽE STRANU BAŠARU AL ASADU

Rusija: Izveštaj inspektora UN pristrasan!

Autor: Beta-AFP | 18.09.2013 - 11:00:00h | Komentara: 0

Rusija je danas optužila inspektore UN za pristrasnost zbog njihovog izveštaja o upotrebi hemijskog oružja u Siriji, navodeći da je od vlasti u Damasku dobila dokaze da su sarin koristili pobunjenici.

masakr Sirija

"Razočarani smo, to je najmanje što možemo da kažemo, zbog toga kako su problemu prišli inspektori UN u Siriji koji su izveštaj pripremili na jedan selektivan i nekompleten način, ne uzimajući u obzir elemente na koje smo u više navrata skrenuli pažnju", rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.
On je kazao da bez kompletne slike o tome šta se dešava u Siriji, zaključci inspektora UN mogu da se tumače samo kao "politički, pristrasni i jednostrani".
Ruski diplomata je naveo da je Rusja od režima u Damasku dobila dokaze koji idu u prilog tezi da su hemijsko oružje koristili pobunjenici.
"Počeli smo analizu tih informacija. Ne možemo za sada da donesemo nikakve zaključke, ali smo skloni da ozbiljno uzmemo u obzir elemente koji svedoče o tome da su hemijsko oružje 21. avgusta koristili pobunjenici", rekao je Rjabkov.
Mada se u izveštaju UN od 16. septembra ne navodi ko je kriv za napad hemijskim oružjem 21. avgusta, kada je u blizini Damaska poginulo više stotina ljudi, SAD i dalje tvrde da je za njega direktno odgovoran sirijski režim.
Rusija i SAD su u subotu u Ženevi postigle dogovor da se hemijsko oružje u Siriji stavi pod međunarodnu kontrolu.
Prema dogovoru, vlasti u Damasku imaju nedelju dana da predaju spisak hemijskog oružja, koje će biti uništeno do polovine 2014. godine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP