Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

OPASNA IGRA ŽIVACA

Rusija: NATO ugrožava naše granice!

Autor: Tanjug | 17.06.2015 - 13:26:00h | Komentara: 0

Rusija je danas optužila NATO da ugrožava njene granice i teži promeni strateškog odnosa snaga primoravajući Moskvu da preduzme korake u zaštiti svoje bezbednosti.

Rusija - Vojska

Balistički projektili čuvaju Rusiju | Foto: Profimedia

"Nije Rusija ta koja se približava nečijim granicama. To je NATO vojna infrastruktura koja se približava granicama Rusije. Sve ovo primorava Rusiju da preduzme mere da zaštiti svoje interese, svoju bezbednost", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenela je agencija Rojters.

Komentari portparola Kremlja dolaze dan nakon razmene međusobnih optužbi Rusije i Zapada za ugrožavanje globalne bezbednosti.
"Naravno da to podiže zabrinutost Rusije i kako je predsednik objasnio, sve ovo, naravno, prisiljava Rusiju da preduzme mere... zato reči ruskog predsednika ukazuju na to da ne postoje bilo kakve akcije koje bi mogle ili bi trebalo da podignu bilo čiju zabrinutost", rekao je Peskov novinarima, dodaje Tass.
Peskov je primetio da Rusija nikada nije bila i nije postala pristalica konfrontacije sa drugim zemljama i izrazio žaljenje zbog činjenice da Zapad, ipak, oživljavanje hladnoratovsku retoriku.
"Tokom protekle godine, bili smo svedoci pojave i oživljavanje izjava iz ere Hladnog rata (od strane zapadnih zemljama) - vrlo nekonstruktivnih, i konfrontacije. Mi izražavamo žaljenje zbog ove činjenice", rekao je Peskov novinarima.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP