Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

LJUDI GINU A POLITIČARI SE PREPUCAVAJU

Rusija: Porošenko naredio granatiranje!

Autor: Tanjug | 28.01.2015 - 08:06:00h | Komentara: 1

Šef ruske predsedničke administracije Sergej Ivanov rekao je danas da još postoje šanse za mirno rešenje krize u Ukrajini, ali da ima malo mesta za optimizam kada se procenjuje trenutna situacija.

Drugari: Porošenko, Barozo (levo) i Van Rompej

Drugari: Porošenko, Barozo (levo) i Van Rompej | Foto: Profimedia

"Pre svega, treba da prestane artiljerijsko granatiranje i da započnu pre ili kasnije direktni razgovori između Kijeva i vlasti Luganske Narodne Republike i Donjecke Narodne Republike", rekao je Ivanov za rusku agenciju Tas s.

"Pogoršanje situacije u Ukrajini ne samo da je žalosno već i čudno. Ruski predsednik Vladimir Putin poslao je pismo u kojem predlaže povlačenje teškog naoružanja i na to nije bilo odgovora s tim što je Pjotr Porošenko (predsednik Ukrajine) otišao u Davos i izdao naređenje da se granatira", rekao je Ivanov.
Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je tek juče, 26. januara, dao pismeni odgovor na predlog ruskog predsednika Vladimira Putina od 15. januara da se trenutno povuče teško naoružanje sa linije razdvajanja u Istočnoj Ukrajini, saopštila je ranije danas pres služba Kremlja, ne navodeći šta stoji u Porošenkovom odgovoru.
Ruski predsednik je juče i u subotu razgovarao telefonom s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsednikom Fransoa Olandom, prenosi Tas.
U ovim razgovorima Putin je istakao kako je uzrok pogoršavanja situacije u Istočnoj Ukrajini kurs vlasti u Kijevu u pravcu nasilnog rešenja za Donbas, stoji u saopštenju pres službe Kremlja.
Putin je podsetio zapadne sagovornike da je 15. januara ukrajinskom predsedniku Petru Porošenku poslao pismeni predlog da se teško naoružanje smesta povuče sa linije razdvajanja, da se prestane s granatiranjem naselja i izbegnu brojne žrtve među civilima.
Formalni odgovor na tu poruku je stigao tek juče.
U razgovorima sa Merkel i Olandom, Putin je naglasio važnost hitnog uspostavljanja političkog dijaloga između vlasti u Kijevu i predstavnika Donjecka i Luganska, kako bi se zaustavilo krvoproliće i promovisalo rešenje ukrajinske krize, saopštila je pres služba Kremlja.
Poslednji komentari
  • rodoljub Vreme: 28.01.2015 13:11h

    Nemoc Vasingtonaca iz Kijeva da pobedjuju borce Donbasa na bojnom polju, izaziva bes i frustracije, pa se svete na gradjanima - civilima, koje ubijaju jer znaju da nece odgovarati za te zlocine, jer ih stite zlocinci CIA-NATO i vladari SAD.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP