Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ODGOVOR NA ANTIRUSKU POLITIKU

Rusija rešila da udari Crnu Goru tamo gde najviše boli!

Autor: Tanjug | 06.12.2014 - 19:42:00h | Komentara: 12

Savetnik ruskog predsednika Sergej Glazjev predlaže, kao odgovor na antirusku politiku crnogorskih vlasti, da se osetno smanji broj čarter letova u tu zemlju i da se turisti preorijentišu sa Crne Gore na Krim.

Crna gora zastava

Kako piše „Rosijskaja gazeta“, možda će već narednog leta broj građana Rusije koji odmaraju u Crnoj Gori biti višestruko smanjen, a razlog je otvoreno neprijateljska politika vlasti te balkanske države prema Rusiji.
Kako smatra Glazjev, u uslovima neprijateljske antiruske politike svrsishodno je preorijentisati turiste na Krim i u crnomorska letovališta koja imaju ništa manje razvijenu infrastrukturu, a logična mera biće osetno smanjenje čartera iz Rusije u Crnu Goru.
Ruse su, navodi list, poslednjih nekoliko godina tiho istiskivali iz svih sfera života Crne Gore: velikim kompanijama oduzimali su preduzeća i biznis, piše list i navodi primere železara u Nikšiću, rudnika boksita, KAP-a i nekoliko hotela.
Vlada Crne Gore je, podseća se, još u aprilu otvoreno podržala sankcije EU i SAD protiv Rusije, a prateći EU Crna Gora nije podržala rezoluciju Rusije u UN koja osuđuje veličanje nacizma.

Poslednja kap u čaši bila je pojava reklamnih plakata u Podgorici sa otvoreno antiruskim sadržajem, piše list i dodaje da je najčudnije što, dok vodi otvoreno antirusku politiku Crna Gora nastavlja da živi na račun ruskog novca jer skoro trećinu budžeta zemlje čine prihodi od ruskih turista.

Prošle godine je u toj zemlji boravilo oko 300.000 ruskih turista koji su, prema najskromnijim proračunima, doneli budžetu Crne Gore bar pola milijarde evra.

Poslednji komentari
  • Paris Vreme: 06.12.2014 22:37h

    I Srbi ne trebaju ici na crnogorsko more,jer ne ljubaznost domacina i paprene cene odvracaju goste.

  • mila Vreme: 07.12.2014 09:07h

    Razljutiće se Rusi do ljeta, Srbi kako hoće. Ima Crna Gora gostiju sa svih strana svijeta, da ne mogu svi ni da stanu. A možda će i sama praviti selekciju i okrenuti se visokom i kulturnijem turizmu. Ne morate brinuti vi o tome, Sama će CG to riješiti kao uostalom i sve drugo što rešava. Dušebrižnicima hvala.

  • Dobrivoje crnotravac Vreme: 07.12.2014 12:12h

    Još treba da im ukinu i Investicije kojih podosta umaju u C.G, a oni samo nek se teše sa turistima iz celog sveta, pa pola sveta i više nije ni čuo za tu zemlju. Uvlače se EU U G...icu gubeći svako dostojanstvo, koje je vekovima krasilo crnogorski narod. Na kraju koje oni sankcuje mogu da uvedu tako moćnioj državi kao što je Rusija, već samo svojim stavom iritiraju tamošnje rukovodstvo.

  • Neobavesteni Vreme: 07.12.2014 13:05h

    Izvinjavam se,a gde je ta crna gora?

  • olga Vreme: 07.12.2014 13:28h

    Nezanosite se glupostima.Rusi crnogorcima mogu da pljunu pod prozor što se turizma tiče.Crna Gora za razliku od Srbije zna gde je krenula i gde će stići.Vi primite Ruse kao turiste da vam poboljšaju ekonomsku situaciju,obzirom da ste dobro prošli i u prodaji NIS-a ,adobijate džabe i gas.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP