Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

BILI U PATROLI

Rusija: Ruski vojnici ušli greškom u Ukrajinu! (VIDEO)

Autor: tanjug.rs | 26.08.2014 - 10:28:00h | Komentara: 0

Ruski vojnici zarobljeni u Ukrajini prešli su ukrajinsku granicu greškom, saopštio je danas izvor u ruskom ministarstvu odbrane.

- Vojnici su zaista bili u patroli u delu rusko-ukrajinske granice, prešavši je slučajno na neobeleženom delu i ako smo dobro razumeli nisu pružili nikakav otpor ukrajinskoj vojsci kada su zarobljeni - rekao je izvor, prenela je agencija Rojters.


Kijev je saopštio da je zarobio 10 ruskih vojnika u ukrajinskom selu Cerkalne, 50 kilometara jugoistočno od Donjecka.


Ukrajinska služba bezbednosti danas je objavila snimak zarobljenih ruskih vojnika da bi potkrepila optužbe Kijeva i zapadnih zemalja da Rusija učestvuje u ukrajinskom konfliktu na strani proruskih snaga koje se bore protiv ukrajinske vojske na istoku Ukrajine, prenela je agencija Rojters.


Na snimku postavljenom na zvaničnoj fejsbuk stranici "anti-terorističke operacije" ukrajinske vlade vide se muškarci obučeni u kamuflažnu uniformu.
Jedan od njih, koji se predstavio kao Ivan Milhakov, dao je lične podatke uključujuhci i to da pripada jedinici stacioniranoj u ruskom gradu Kostroma.


- Nisam video gde smo prešli granicu. Samo su nam rekli da idemo na trodnevni marš od 70 kilometara - rekao je vojnik, koji je dodao da u Ukrajini sve izgleda drugačije nego što se prikazuje na televiziji.


Drugi vojnik, koji se predstavio kao narednik Andrej Generalov, rekao je "ovo nije naš rat... prestanite da šaljete naše dečake."


Ruski vojnici su pritvoreni nedaleko od malog grada Amvrosijivka u regionu Donjecka, saopštila je ukrajinska služba bezbednosti.


- Zvanično oni su na vojnim vežbama u raznim delovima Rusije. U stvarnosti oni učestvuju u vojnoj agresiji protiv Ukrajine - saopštio je na svom fejsbuku ministar odbrane Ukrajine Valerij Geletej.


Ukrajinski i ruski predsednik Petro Porošenko i Vladimir Putin treba danas da se sastanu u Minsku.


Rusija negira da vojno pomaže aktiviste na istoku Ukrajine.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov odbacio je u ponedeljak izveštaje o ruskom upadu na ukrajinsku teritoriju, tvrdeći da su to dezinformacije kijevskih vlasti.


Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP