Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

DOBRE VESTI

Ruska flota demantuje ultimatum!

Autor: Beta, Tanjug | 03.03.2014 - 20:14:00h | Komentara: 3

Ruska Crnomorska flota negirala da je ukrajinskoj vojsci na Krimu dala ultimatum o predaji. BBC preneo da je ruska vojska Ukrajincima dala rok za predaju do 4h.

Ruska flota je nazvala takve tvrdnje "besmislenim".

Ruski vojnici (desno)  blokirali bazu  ukrajinske vojske

Ruski vojnici (desno) blokirali bazu ukrajinske vojske | Foto: AP

 Predstavnik ruskih snaga kazao je da su “navikli na svakodnevne optužbe o korišćenju sile protiv ukrajinskih snaga, ali da napori da se izazove sukob neće uspeti”, prenela je agencija Interfaks.

Istovremeno, predstavnici autonomne vlasti na Krimu razmatraju blokadu ukrajinskih televizijskih stanica da bi, kako su saopštili, zaustavili “tok laži”.

BBC je prethodno preneo, pozivajući se na ukrajinske odbrambene izvore, da je ruska vojska poručila ukrajinskim snagama na Krimu da se predaju ili će se "suočiti s olujom".
Komandant ruske Crnomorske flote Aleksander Vitko odredio je rok i zapretio napadom "širom Krima", navodi BBC.
Agencija Asošiejtid pres javlja da ruske snage koje kontrolišu Krim traže predaju dva ukrajinska vojna broda.
Portparol ukrajinskog ministra spoljnih poslova Maksim Prauta je rekao da su četiri ruska broda blokirala ukrajinski brod "Ternopil" s protivpodmorničkim oružjem i komandni brod "Slavutič" u sevastopljskoj luci.
On je rekao da su ruske snage tražile predaju Ukrajinaca kojima su zapretili napadom i zarobljavanjem brodova i posade.
Sve ukrajinske vojne baze na Krimu su i dalje pod kontrolom ukrajinske vojske, ali su opkoljene proruskim trupama, potvrdio je danas zvaničnik regionalnog Ministarstva odbrane Krima Vladislav Seleznjov. 
“Nije bilo pucnjave, osim jednog metka upozorenja koji su opalili Ukrajinci nedaleko od Sevastopolja”, izjavio je Seleznjov.
Poslednji komentari
  • Смрт фашизму! Vreme: 03.03.2014 22:55h

    Putinistanci se prenemažu i blesave kao što su Sovjeti činili 1939, okupirajući Pribaltik, otimajući od Finske i Rumunije, deleći Poljsku sa Hitlerom. Kao što su se i tada pravili blesavi, tako se prave blesavi i sada. Ali jednom i njima mora doći crni petak. Jednom i razbojnička boljševička banda, koja već sto godina remeti mir, mora da plati za sva svoja zločinstva! Daće Bog da sa ovom hitlerovačkom agresijom, sve to njihovo ode bestraga, zauvek!

  • Rozmary Vreme: 03.03.2014 23:22h

    Medijske laži kievskog centra se liferuju poput već poznatih šema. Na Krimu nema konflikta, Ukrajinski vojnici u kasarnama su bezbedni, Ukarjinski brodovi slobodno plove Crnim morem, Ni jedan metak nije ispaljen niti je iko povređen, Ni jedna grad na krimu nije uništavan, opljačkan i spaljen poput Kieva, Rusi su džentlmeni i ponašaju se kultivisano. Jeste da je Amerima i jednom delu Evrope krivo što nema požara i mrtvih na Krimu ali žalimo situaciju, Rusi nemaju nameru da ostave iza sebe nered.

  • kvislinzi na vlasti Vreme: 04.03.2014 06:32h

    smrt fašizmu,zar hitlerovačkom agresijom od strane evropske unije i nato pakta nije izvršena okupacija srbije I dovedena marionetska vlast.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP