Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ISLAMISTIČKI VOĐA DOKU UMAROV PRETI

Ruski Bin Laden: Svim silama na Soči!

Autor: Blic | 30.12.2013 - 10:50:00h | Komentara: 1

Islamistički vođa Doku Umarov zapretio je da će sprečiti održavanje Olimpijskih igara u Sočiju.

Doku Umarov

Doku Umarov | Foto: Beta AP

Ovaj samoproklamovani emir Kavkaza stajao je iza samoubilačkih bombaških napada u moskovskom metrou u proleće 2010, kada je poginulo najmanje 40, a povređeno više od 100 ljudim, piše Blic i dodaje da je on naredio i napade u januaru naredne godine na prestonički aerodrom "Domodedovo", gde je stradalo najmanje 37, a ranjeno oko 180 osoba.
Umarov je zbog tih napada u medijima nazvan "ruski Bin Laden". U februaru 2012. neočekivano je naredio svojim mudžahedinima da obustave napade na civilne ciljeve u Rusiji i koncentrišu se samo na vojne i bezbednosne mete.
Međutim, pripreme ruskih vlasti za Zimske olimpijske igre u Sočiju, koje će biti održane u februaru, očigledno su uticale na Umarova da promeni mišljenje. On je u poruci, koju su preneli mediji, najavio da će upotrebiti maksimalnu silu da zaustavi Olimpijadu na obalama Crnog mora, u blizini Kavkaskih planina.
"Danas moramo da pokažemo onima koji žive u Kremlju da naša dobrota nije naša slabost. Oni planiraju da održe Olimpijadu na kostima naših predaka. Na kostima mnogih mrtvih muslimana sahranjenih u našoj zemlji pored Crnog mora. Od nas, kao mudžahedina, traži se da to ne dozvolimo. Koristićemo sve metode koje nam Alah dopušta", glasila je poruka čečenskim teroristima, koju je snimio u šumi obučen u maskirnu uniformu.
Američki Stejt department je 2010. stavio "emira sa Kavkaza" na listu globalnih terorista, zbog mogućih napada na tu zemlju i njene saveznike.
Poslednji komentari
  • dragan Vreme: 30.12.2013 11:19h

    Koristićemo sve metode koje nam Alah dopušta Kao na primer: Ubijanje dece i civila,,, Koji ste vi sektasi i sotone,, Pa taj vas Allah,, i da postoji sam bi sebi lupao samare sta radite u njegovo ime,,

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP