Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PODNELI PRIJAVU PROTIV VIŠE MEŠTANA BUDVE

Ruskim biznismenima mesecima prete zbog zakupa budvanskih plaža!

Autor: Vijesti | 20.05.2013 - 14:33:00h | Komentara: 0

Vlasnici hotela “Avala” podneli su krivične prijave protiv nekoliko Budvana, jer trpe pritiske zbog toga što su konkurisali za zakup Ričardove glave i Mogrena.

Hotel

Hotel "Avala" u Budvi | Foto: Goran Srdanov

Ruski biznismeni Mihail Peskov i Viktor Golikov, koji su novi vlasnici budvanskog hotela „Avala“, podneli su krivičnu prijavu protiv više meštana Budve, u kojoj piše da mesecima trpe pretnje i pritiske zbog toga što su dostavili ponude za zakup dve mogrenske i plažu Ričarodova glava, koje se nalaze pored tog elitnog hotela, pišu "Vijesti".

Vlasnici su, ispred kompanije „Bepller & Jakobson“, podneli ponude za sve tri najatraktivnije budvanske plaže, ali su prilikom otvaranja ponuda dobili zakup samo za Ričardovu glavu.
Za Mogren I i Mogren II pobedili su drugi ponuđači, koji su u prijavi naveli mnogo veći novčani iznos.

Kako je potvrđeno u budvanskoj polciji, Rusi su u četvrtak su podneli krivičnu prijavu, tvrdeći da su nekoliko dana uoči tendera u JP Morsko dobro, navodno, više puta presretani u gradu...

- Peskov i Golikov naveli su da im je žestoko prećeno, da su ucenjivani kako bi odustali od namere za zakup Mogrena i Ričarodove glave - rekao je sagovornik podgoričkih “Vijesti” iz policije.

Plaža

Borba za najlepše plaže u Budvi | Foto: Goran Srdanov

Prema navodima Rusa, nekoliko Budvana im je pretilo u popularnom lokalu u poslovno stambenom centru „TQ plaza“ ali i na ulici, gde im je “jasno stavljeno do znanja da se povuku sa tendera”.

Nakon prijave Rusa, slučaj su preuzeli inspektori kriminalističke policije, a o svemu je upoznata i ruska ambasada u Podgorici, od koje su vlasnici “Avale”, takođe tražili zaštitu.

Ruski biznismeni su od policije, takođe, tražili i da ispita rad javnog preduzeća JP Morsko dobro, odnosno službenika, koji su bili u kontaktu sa zatvorenim ponudama, koje su dostavljanje na javnom pozivu za ustupanje delova morskog dobra.

Oni sumnjaju da je neko bio u dosluhu sa njihovim konkuretnima i da je, navodno, otvarao ponude, i Budvanima, koji su dobili zakup Mogrena I i II, savetovao koliku svotu za zakup da ponude.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP