Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PO STAROM

"Šarli ebdo" od srede ponovo redovno izlazi

Autor: Tanjug | 24.02.2015 - 09:21:00h | Komentara: 0

Više od mesec i po dana nakon što su naoružani džihadisti masakrirali najveći deo uredničkog kadra francuskog satiričnog lista Šarli ebdo, taj list od srede 25. februara ponovo počinje redovno da izlazi jednom nedeljno.

Ja sam Šarli | Foto: Profimedia

"Šarli" ponovo redovno na kioscima | Foto: Profimedia

Na naslovnoj stranici "Šarli" se ponovo "okomio" na svoje omiljene mete. Na njoj su papa, jedan džihadista, bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi i desničarska političarka Marin Le Pen prikazani kao gomila razjarenih zveri koje ganjaju psa sa primerkom "Šarli ebdoa" u zubima, uz naslov "vratili smo se", prenosi AFP.


"Bila nam je potrebna pauza, odmor... bilo je onih kojima je bilo potrebno da odmah rade, kao što sam ja, i onih kojima je trebalo više vremena. Tako smo došli do kompromisa i složili smo se da od 25. februara ponovo počnemo da izlazimo nedeljno", objašnjava novi glavni urednik "Šarlija", Žerar Bijar.


Nakon napada od 7. januara, "Šarli" je već kroz nedelju dana izdao još jedan broj, tzv. "izdanje preživelih", na čijoj naslovnoj strani je ispod naslova "sve je oprošteno" prikazan prorok Muhamed sa suzom u oku, kako drži natpis "ja sam Šarli". Međutim i takva slika je bila povod za nasilne proteste u više muslimanskih zemalja.

Prvi broj nakon napada štampan je u neverovatnih osam miliona primeraka


Taj broj lista je štampan u osam miliona primeraka, što je gotovo neverovatan podatak, s obzirom da je pre napada tiraž "Šarlija" iznosio 60.000.


Broj koji će izaći u sredu će biti štampan u 2,5 miliona primeraka.


Bajar je nagovestio kako će se novi broj neizostavno baviti ekstremizmom, s obzirom na napade u Kopenhagenu od 14. i 15. februara.


"To je isto tako relevantno kao pre. Znam da će neki reći kako smo opsednuti, ali nismo mi ti koji su opsednuti. Oni koji stvaraju vesti su opsednuti. A to su teroristi", ističe Bijar.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP