Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ĆAO SLOBODA GOVORA

Saudijac osuđen na bičevanje i zatvor zbog Tvitera

Autor: Tanjug | 02.01.2014 - 17:25:00h | Komentara: 0

Optuženi muškarac, koji je očigledno obožavalac druge pop zvezde, osuđen je zbog toga što je "optužio kuvajtsku pevačicu Šams za preljubu, a da za to nije podneo dokaz"

bičevanje

Sud u Saudijskoj Arabiji osudio je jednog muškarca na tri meseca zatvora, 80 udaraca bičem i novčanu kaznu zbog toga što je putem Tvitera klevetao jednu kuvajtsku pevačicu optuživši je za preljubu.
Optuženi Saudijac, koji je očigledno obožavalac druge pop zvezde, osuđen je zbog toga što je “optužio kuvajtsku pevačicu Šams za preljubu, a da za to nije podneo dokaz”, preneo je danas saudijski novinski veb sajt “Sabk njuz”.
Odluka suda zasnovana je na islamskom šerijatskom zakonu, koji nalaže bičevanje osobe koja optuži druge da su imali vanbračne seksualne odnose, a da za te optužbe ne dostavi dokaze, navodi AFP.
Saudijcu je, pored bičevanja, određena i zatvorska kazna u trajanju od tri meseca i novčana kazna u visini od 2.700 dolara.
Pevačica Šams je podnela tužbu za klevetu protiv muškarca koji na Tviteru poseduje nalog pod imenom napisanim na arapskom “advokat kraljice Ahlam”, još jedne pop zvezde Persijskog zaliva.
Osim što je Šams optužio za preljubu, on je na popularnu društvenu mrežu postavio i montirane fotografije na kojima je ona prikazana u “opscenim” situacijama, navodi saudijski vebsajt.
Tviter je veoma popularan u Saudijskoj Arabiji, koja je i jedna od 10 zemalja sa najcenzurisanijim medijima, prema podacima Komiteta za zaštitu novinara, sa sedištem u Njujorku.
Oko 41 odsto korisnika Interneta u ovoj kraljevini bogatoj naftom koriste Tviter, kako pokazuju rezultati istraživanja koje je objavio vebsajt “Biznis insajder” čije je sedište u SAD.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP