Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

VERSKA POLICIJA

Saudijska Arabija zabranila Novu godinu!

Autor: Ekipa Alo! | 30.12.2013 - 13:15:00h | Komentara: 0

Poverenstvo za promociju vrlina i sprečavanje poroka u Saudijskoj Arabiji zabranilo je proslavu Nove godine u toj zemlji. Verska policija ultrakonzervativne Saudijske Arabije upozorila je građane da ne smeju proslavljati Novu godinu.

saudija

Poverenstvo za promociju vrlina i sprečavanje poroka obrazložilo je ovu zabranu ediktom vrhovnog Poverenstva verskih poglavara kojim se zabranjuje proslava Nove godine. Saudijska Arabija službeno je prihvatila muslimanski kalendar, za razliku od drugih zalivskih zemalja koje prate Gregorijanski kalendar, prenosi AFP.
Verska policija provodi zakone kraljevstva kojima je predviđena stroga zabrana mešanja među polovima i prikrivanje celog tela i glave žena kada se nalaze u javnosti. Verska policija, takođe, obilazi trgovine kako bi se uverila da su zatvorene u vreme molitve. Kako navodi AFP, ovo telo je u više navrata bilo optuživano da zloupotrebljava svoje nadležnosti.
Od dolaska imama Abdulatifa bin Abdulaziza al Šeika na njeno čelo u januaru 2012., pripadnici ove formacije više ne smeju koristiti neobelžena vozila. Verska policija tradicionalno zabranjuje prodaju crvenih ruža i ostalih poklona na Dan zaljubljenih, 14. februara.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP