Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ŠERIJATSKI

Saudijska avio-kompanija pravi polnu podelu među putnicima!

Autor: Agencije | 02.01.2015 - 19:01:00h | Komentara: 0

Nacionalni avioprevoznik Saudijske Arabije planira da u svojim avionima napravi podelu na muške i ženske putnike. Rukovodstvo kompanije je došlo na ovu ideju zbog pritužbi nekoliko muževa koji nisu želeli da pored njihovih supruga sede nepoznati muškarci.

Zbog toga će kompanija Saudia naložiti svojim zaposlenima da na ulasku u avion razdvajaju muškarce i žene i odstupanja će biti jedino u slučaju ako su u pitanju bliski rođaci.
“Za ovaj problem postoji rešenje. Uskoro ćemo uvesti pravilo kojim će biti zadovoljni svi putnici” rekao je Abdul Raman Al Fahd, zaposlen u sektoru marketinga ove kompanije.
Politika ove aviokompanije je inače sinhronizovana sa muslimanskim običajima koji vladaju u Saudijskoj Arabiji. Tako je moguće da pre poletanja aviona sa glavnog aerodroma u kraljevini čujete molitvu ili odlomak iz kurana. Takođe, u avionima je nemoguće dobiti alkoholno piće ili hranu koja sadrži svinjsko meso. Što se tiče zabave, ni u jednoj klasi nije moguće da imate kanal koji prikazuje filmove sa sadržajem za odrasle.
Saudijska Arabija je poznata po polnim podelama. Tako je na primer za izlazak iz kuće, ženama neophodno odobrenje muškarca. Inače, žene iz ove zemlje ne mogu da rade kao stjuardese – taj posao je rezervisan za strankinje.
Ironično je da Izrael muku muči sa sličnim problemom: većina ortodoksnih Jevreja odbija da sedi u istom prostoru sa ženama. Iz tog razloga je jedan decembarski let između Njujorka i Tel Aviva kasnio pola sata. U septembru je jedan let kasnio čak 11 sati jer je nekoliko muškaraca jevrejske veroispovesti odbilo da sedi pored žena.
Prošlog septembra je u Izraelu pokrenuta kampanja u kojoj se zahteva prekid polne podele među putnicima.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP