Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

HAPŠENJA U KARAKASU

Sedmoro uhapšeno zbog ubistva misice!

Autor: Tanjug | 10.01.2014 - 08:56:00h | Komentara: 0

Zbog ubistva bivše mis Venecuele Monike Sper i njenog bivšeg supruga uhapšeno sedam osoba. Četvorica osumnjičenih u bekstvu.

Monika Sper Moc

Monika Sper Moc

Ključnu ulogu u hapšenju osumnjičenih odigrala je digitalna kamera Monike Sper, koja je poslednjih godina živela u Majamiju, saopštio je šef kriminalističke policije Hose Gregorio Sijeralta.
On je novinarima izjavio da je kamera pronađena tokom pretresa kuće jednog od osumnjičenih i da su ih snimci doveli do kriminalne bande. Prema njegovim rečima, 11 članova bande je učestvovalo u ubistvu, ali su četvorica u bekstvu.
Sumnja se da je čin ubistva obavio jedan 19-godišnjak, dodao je Sijeralta, navodeći da oružje još nije pronađeno, prenela je agencija AP.
Sper (29) i njenog bivšeg supruga Henrija Berija (39), britanskog državljanina, ubili su u ponedeljak uveče pljačkaši na autoputu između Puerta Kabelja i Valensije, u centralnoj oblasti Venecuele. Ćerka Maja je primljena u bolnicu u Karakasu zbog zadobijenih povreda noge i nalazi se u stabilnom stanju.
Njima je pukla automobilska guma zbog prepreke koju su, kako sumnja policija, postavili kriminalci na neosvetljenom delu puta. Nesrećni par je čekao 45 minuta da im dođe neko iz službe za pomoć na putu. U momentu kada se pojavio kamion šlep službe pojavili su se i pljačkaši. Sper i njena porodica pokušali su da se sakriju u automobilu, ali su im prišli kriminalci i ispalili više hitaca.
Par se razveo 2013. godine, ali je ostao u dobrim odnosima. Sper je pobedila na izboru za mis Venecuele 2004. godine, a njena popularnost otvorila joj je vrata za uloge u sapunskim serijama koje je snimala i van granica svoje zemlje. Kako je otkrila u jednom intervjuu prošle godine, bezbednosni problemi u njenoj domovini su bili glavni razlog preseljenja u SAD.
Tragedija poznatog para ujedinila je vlast i opoziciju da napokon mora da se stane na put kriminalcima. Zvanični podaci pokazuju da je sa 79 ubistava na 100.000 stanovnika u 2013. godini, Venecuela među zemljama sa najvišom stopom kriminala u svetu, u kojoj se na svaki 21 minut desi ubistvo.
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro obećao je da će posle ovog zločina uslediti odgovor "gvozdenom pesnicom". "Neće biti tolerancije prema onima koji ubijaju nevine ljude koji imaju pravo da žive", izjavio je Maduro.
Sper i Beri će danas biti sahranjeni.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP