Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

MANEKENKA ULOVILA PRINCA

Seksi Sofija je nova švedska princeza!

Autor: Tanjug | 12.06.2015 - 20:06:00h | Komentara: 1

Bivša zvezda rialitija, manekenka i instruktorka joge Sofija Helkvist sutra će i zvanično poneti titulu princeze nakon što bude rekla sudbonosno "da" princu Švedske Karlu Filipu, trećem po redu za kraljevski tron.

Sofija Helkvist i princ Karl Filip

Sofija Helkvist i princ Karl Filip | Foto: Profimedia

Helkvist (30), poznata po zaraznom osmehu i razmaku između zuba, poreklom je iz građanske porodice, a iza sebe ima burnu prošlost.
Sa 20 godina pozirala je za muški magazin "Slic", a 2005. godine učestvovala je rialitiju "Rajski hotel", u kome su se oskudno odeveni takmičari međusobno nadmetali ko će poslednji biti izbačen iz luksuznog letovališta.
Probušeni pupak i tetovaže "krase" telo buduće princeze, rođene u gradiću Alvadalen u Švedskoj, iz kojeg se odselila 2005. godine i otišla u Njujork.
U "Velikoj Jabuci" je studirala računovodstvo, radila kao instruktor joge i konobarica, prenosi AFP.
"Ne žalim ni zbog čega. Sva ta iskustva su me učinila osobom kakva sam. Danas, ne bih napravila iste izbore u životu", poručila je u dokumentarcu o kraljevskoj porodici, emitovanom na švedskoj televiziji.
Helkvist je, takođe, bila angažovana i na polju humanitarnog rada.
Zajedno sa svojim prijateljem 2010. godine pokrenula je "Projekat igralište" kako bi pomogla ugroženoj deci u Južnoj Africi, ali je taj posao napustila da bi se posvetila svojim dužnostima kao buduće princeze.
Švedski mediji otkrili su 2010. godine njenu vezu sa princom Karlom Filipom (36), sinom Gustava Šesnaestog i kraljice Silvije i trećem po redu za presto iza starije sestre princeze Viktorije i njene trogodišnje kćerke princeze Estel.
Budući supružnici, poznati po sportskom načinu života, sebe prikazuju u javnosti kao moderne i otvorene članove kraljevske porodice, koje je moguće sresti dok trče ili šetaju ulicama prestonice i jedu picu.
Krajevska venčanja su u prošlosti bila "sredstvo za izgradnju moćnih savezništva. Danas, njima se ujedinjuje monarhija i narod, a jača se i osećaj zajedništva", rekao je za novinsku agenciju TT istoričar Luiz Berlung.
Poslednji komentari
  • Pero Vreme: 12.06.2015 22:33h

    Sad ima vojno postrojenje u s kojeji?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP