Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

TRAKTORIMA BLOKIRALI PUTEVE

Seljačka buna u Hrvatskoj!

Autor: Srna | 09.08.2013 - 10:45:00h | Komentara: 0

Seljaci u Hrvatskoj jutros su traktorima blokirali puteve u nekoliko županija nezadovoljni cijenom otkupa pšenice, neisplaćenim podsticajima, a traže i smjenu ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine.

Traktor

Ilustracija | Foto: Beta

Zbog protesta seljaka zatvoren je ulaz i izlaz na petljama Nova Gradiška i Lužani na autoputu Bregana-Lipovac, pa se saobraćaj preusmjerava na petlje Okučani ili Slavonski Brod-zapad.
Osim u Brodsko-posavskoj županiji, blokirane su saobraćajnice u Vukovarsko-sremskoj, Virovitičko-podravskoj, Koprivničko-križevačkoj, te Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, javljaju hrvatski mediji.
Seljaci su proteklu noć proveli u traktorima pošto juče nisu uspjeli da postignu dogovor sa resornim ministrom i poručuju da će tako ostati do ponedjeljka, 12. avgusta, kada su najavljeni novi susreti predstavnika seljaka i resornog ministarstva.
Tada će se razgovarati o mogućim modelima olakšica i konkretnim mjerama za pomoć poljoprivrednim proizvođačima.
Na jučerašnjem sastanku jedino je dogovoreno da se u ponedjeljak nastave razgovori o rješavanju problema u agraru i nezadovoljstvu seljaka radom resornog ministra.
Jakovina je juče rekao da poljoprivrednici moraju biti svjesni trenutka u kojem se nalazi državni budžet i da protesti, pritisci i ucjene nisu način rješavanja problema, te da neće donijeti rezultate.
"Podsticaj nije plata seljaka, zbog čega se u javnost stvara kriva slika o poljoprivrednim proizvođačima. Manji dio proizvođača protestuje, dok najveći dio proizvođača pošteno radi svoj posao", rekao je Jakovina.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP