Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SVAKA ČAST!

Seljaku greškom zaplenili traktor, fabrika mu dala drugi

Autor: Beta | 29.01.2015 - 11:57:00h | Komentara: 0

Jednom mladom zemljoradniku iz Mlave u centralnoj Poljskoj, kojem je apsurdnom greškom izvršitelja zaplenjen traktor zbog nepostojećeg duga, fabrika mašina u Poljskoj ustupila je na korišćenje novi, do rešenja spora sa državom.

Traktor

Fantastična reakcija fabrike: Čovek dobio novi traktor  | Foto: Profimedia

Asistent sudskog izvršitelja iz Lođa pojavio se na imanju tog zemljoradnika u decembru i počeo da popisuje imovinu i odmah zaplenio traktor vredan skoro 25.000 evra, iako poljoprivrednik nije dugovao nijedan jedini zlot, već je dužnik bio njegov sused.
Ovaj slučaj koji je pokazao da samovolja izvršitelja može da vodi i tome da nekome ko nema nikakvih dugovanja prema državi, bude zaplenjena imovina, i čak osnovno sredstvo za rad, šokirao je Poljsku.
Ministar pravde Cezari Grabarčik suspendovao je nezakonito revnosnog asistenta izvršitelja i izvršitelju u Lođu poslao kontrolu sa zahtevom da se i on izbriše iz registra izvršitelja, a istragu je povelo i tužilaštvo.
To, međutim, mladiću nije vratilo njegov traktor pošto ga je izvršitelj već prodao, te mu je u pomoć pritekla holandska fabrika traktora iz Poljske.
"Pozvali su me iz fabrike i ponudili pomoć. Najsavremeniji traktor super klase. Traktor nam je potreban, bez traktora ne možemo da proizvodimo", kazao je poljoprivrednik novinarima.
"Najvažnije je bilo da reagujemo brzo, da on može da počne radove. Nisu smeli da mu zaplene traktor. Tako nešto ne sme da se desi, posebno u zemljoradnji gde je proizvodnja specifična", kazao je predstavnik fabrike traktora "Nju Holand".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP