Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NASILJE NE PRESTAJE

Serija napada islamista na Sinaju, ima mrtvih!

Autor: Beta | 01.07.2015 - 11:39:00h | Komentara: 0

Islamski militanti danas su izveli seriju simultanih napada na položaje egipatske vojske na severu Sinajskog poluostvrva, i tom prilikom ubili najmanje 30 vojnika i pripadnika vojnih i drugih bezbednosnih službi.

Prema navodima zvaničnika u Egiptu, militanti su napali najmanje šest vojnih punktova, a takođe su neke vojnike uzeli za taoce. Zaplenili su nekoliko oklopnih vozila, dodali su ovi zvaničnici.

Današnji napadi, među kojima i jedan samoubilački automobilom bombom, događaju se dva dana nakon ubistva državnog tužioca Hišama Barakata u Kairu, i samo jedan dan pošto je predsednik Abdel Fatah el Sisi apelovao da se pojačaju napori na slamanju militanata.
Militantne grupe na severu Sinajskog poluostva, koje se naslanja na Izrael i pojas Gaze, bore se sa bezbednosnim snagama već godinama, ali su napadi pojačani u julu 2013, posle vojnog svrgavanja islamističkog predsednika Muhameda Mursija.

Egipatska islamistička grupa Sinajska provincija, povezana sa ekstremističkom Islamskom državom preuzela je odgovornost za napad izveden na severu Sinaja, saopštila je ta grupa na svom Tviter nalogu.

Kako je navedeno u saopštenju, pripadnici Sinajske provincije napali su više od 15 bezbednosnih ciljeva i izveli tri samoubilačka napada.
Militanti se godinama bore protiv egipatske vojske na severnom Sinaju, ali su napade pojačali, posle zbacivanja islamističkog predesednika Mohameda Morsija, 2013. godine.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP