Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

AKCIJA

Šest uhapšenih zbog
eksplozije u Zagrebu

Autor: Tanjug | 26.01.2013 - 13:22:00h | Komentara: 0

Zagrebačka policijska uprava potvrdila je hapšenje šest muškaraca koji se dovode u vezu s eksplozijom na centralnom zagrebačkom Trgu bana Jelačića, koja se dogodila u noći s utorka na sredu.

Šest osoba je uhapšeno na području Zagreba i Šibensko-kninske županije, a u toku su dokazne radnje i pretresi, rekla je predstavnica za štampu zagrebačke policijske uprave Mirela Ban.

Trg bana Jelačića eksplozija

Trg bana Jelačića | Foto: Net.hr

 Policija zasad nije objavila detalje o improvizovanoj eksplozivnoj napravi, koja je bila postavljena na trgu.

Ne saopštava se ni kako je policija došla do osumnjičenih, ali mediji izveštavaju, pozivajući se na nezvanične izvore, da su im u tome pomogli snimci s kamera koje prekrivaju trg i okolne ulice.
Gradonačelnica Vodica Branka Juričev - Martinčev potvrdila je za lokalni mediji Šibenik.in da je pet uhapšenih s područja tog grada kod Šibenika, kao i da je jedan od njih član omladine HDZ-a.
Po Šibeniku i Vodicama priča se da se radi o deci iz uglednih vodičkih familija, od kojih jedan završava fakultet u Zagrebu, čeka diplomu i treba da postane profesor istorije.
Drugi je iz porodice umrlog vatrogasca, piše šibenik.in.
U eksploziji koja je u sredu u pola tri izjutra odjeknula na trgu nije bilo povredjenih, a materijalna šteta je bila minimalna, jedno razbijeno staklo i popucala ploča.
Kako se radilo o improvizovanoj eksplozivnoj napravi, a ne o pirotehnici, policija to označava kao krivično delo dovodjenja u opasnost života i imovine opasnom radnjom ili sredstvom.
Poslednja eksplozija, u samom centru glavnog grada Hrvatske, dodatno je uznemirila javnost posle eksplozije dve bombe u zapadnom delu Zagreba, u noći izmedju 9. i 11. januara.

Prva je eksplodirala na železničkoj pruzi kod stanice Podsused, uz manju materijalnu štetu na lokomotivi i pokoje razbijeno staklno na okolnim kućama i kolima, dok je druga eksplodirala na autobuskoj stanici u kvartu Stenjevec.
Tada je lakše ranjen 53-godišnji Vojislav Blažević, koji je nakon nekoliko dana osumnjičen za aktiviranje eksploziva i nalazi se u pritvoru.  

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP