Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

UKRAJINA

Šestogodišnji dečak talac ultradesničara!

Autor: Tanjug | 13.07.2015 - 20:32:00h | Komentara: 0

Dva naoružana napadača zloglasne nacionalističke milicije Desni sektor uzeli su šestogodišnjeg dečaka za taoca u zapadnoj Ukrajini, a pat pozicija između otmičara i policije ušla je u treći dan.

silovanje dečak batine Foto: Profimedia

Ilustracija | Foto: Profimedia

Dvoje ljudi je poginulo od subote u bombaškom napadu Desnog sektora na policiju u zapadnoj Ukrajini. Policija je okružena naoružanim napadačima u šumovitom području grada Mukačeve i od tada pokušava da pregovara o predaji, prenosi AP.

Ukrajinsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da policija i službe bezbednosti počele potragu za napadačima, ali su oni uzeli dečaka za taoca i uspeli da pobegnu.

Desni sektor je saopštio da su njihovi članovi koji su pokušali da se sukobe sa policjom, bili uključeni u krijumčarenje u regionu.

Predsednik Petro Poroshenko tako je suočen sa novom krizom zbog sukoba ukrajinskih ultranacionalista i policije u zapadnoj enklavi, blizu Mađarske.
On planira da sazove svoj "vojni kabinet" vrhovnih generala da pokušaju da smanje tenzije izmedju dve snage koje su od vitalnog značaja za njegov pokušaj na suzbijanju separatističke pobune u istočnoj Ukrajini, prenosi AFP.

Nacionalisti Desnog sektora su igrali malu ulogu u tromesečnim proevropskim protestima, koji su srušili vladu koju je podržavala Rusija.
Zatim su formirali neke od najbolje opremljenih i najokrutnijih jedinica da ratuju protiv proruske milicije, koje su zauzele delove istočne Ukrajine.

Lider Desnog sektora Dmitro Jaroš -bombastični član parlamenta koji je bio ranjen u istočnoj Ukrajini i za koga u Moskvi veruju da je povezan sa neonacistima, pozvao je na mir.

"Mi radimo sa ukrajinskim snagama bezbednosti u cilju stabilizacije situacije", napisao je on na Fejsbuku.

Niz incidenta u zakarpatskoj regiji počeo je u subotu, kada su ekstremisti Desnog sektora izveli napad na kafić u pucali na stanicu saobraćajne policije. Kako je navedeno ubijeno je troje i ranjenjo 11 ljudi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP