Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

STRAŠNO

Silovao devojčicu, pa je oženio da bi izbegao kaznu (VIDEO)

Autor: Blic | 23.05.2013 - 23:08:00h | Komentara: 0

Malezijac Riduan Masmud (40), koji je prošle godine optužen za silovanje 13-godišnje devojčice, oženio se svojom žrtvom, predočio je u ponedeljak sudu Masmudov advokat Loreto Padua.

Oženio žrtvu da bi izbegao kaznu!

Oženio žrtvu da bi izbegao kaznu! | Foto: youtube

Kako navodi “Dejli ekspres”, Padua je ranije obavestio sud da je Masmud na šerijatskom sudu, koji je nadležan samo za slučajeve koji su u vezi sa islamskim zakonom, pokrenuo postupak za sklapanje zakonitog braka sa tinejdžerkom.

Tužilaštvo će 6. juna doneti odluku o tome da li će u svetlu novonastale situacije suditi Masmudu pod optužbom za silovanje ili ne. Malezijski glavni tužilac Tan Sri Abdul Gani Patail najavio je u sredu da će insistirati na pokretanju postupka.
 
Malezijsko ministarstvo za ženska pitanja, porodicu i lokalni razvoj takođe smatra da Masmud treba da odgovara za počinjeno krivično delo. Ministar Datum Rohani Abdul Karim izrazio je zabrinutost da je postupak optuženog primer izbegavanja suđenja za silovanje.
- Često se dešava da se muškarci žene maloletnim devojkama. Ne vidim po čemu je moj slučaj bio drugačiji - izjavio je Masmud ispred suda u ponedeljak.

Žrtva povukla iskaz o silovanju
Slučaj silovanja tinejdžerke, za koji se saznalo tek kad ga je tetka 13-godišnje devojčice prijavila policiji, dogodio se 18. februara, u Sabahu, u parkiranom automobilu oko 10 sati ujutro.
Masmud, koji sa prvom ženom ima četvoro dece, optužen je deset dana kasnije, ali, kako prenosi list “Star”, žrtva je 18. aprila povukla iskaz o silovanju.
Marijati Robert, šef Potkomiteta za žene i devojčice Udruženja advokata u Sabahu, izjavila je, međutim, da mladići u Maleziji “prilično dobro znaju da ne smeju da stupaju u seksualne odnose sa devojkama mlađim od 16 godina”, ali je ipak istakla da je u tom smislu neophodno dodatno obrazovanje.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP