Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

BIVŠI PREMIJER ITALIJE BI DA IZBEGNE KUĆNI PRITVOR

Silvio bi u đubretare!

Autor: E. A. | 08.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Silvio Berluskoni (77), bivši italijanski premijer, podneo je zahtev da mu se odobri godinu dana društvenokorisnog rada kako bi izbegao kućni pritvor, nakon što je osuđen na četiri godine zatvora zbog utaje poreza!

Berluskoni najavljuje žalbu zbog kazne za utaju poreza, spreman je da čisti smeće i kosi travu u javnim parkovima

Berluskoni najavljuje žalbu zbog kazne za utaju poreza, spreman je da čisti smeće i kosi travu u javnim parkovima | Foto: AFP

Berluskoni zbog svojih godina ne može da bude poslat u zatvor na izdržavanje kazne, zbog čega je trebalo da završi u kućnom pritvoru. Međutim, on je spreman na društvenokoristan rad - čišćenje smeća i košenje trave u javnim parkovima. Njemu je posle žalbe kazna sa četiri smanjena na godinu dana robije. Ako njegov zahtev bude usvojen, biće to ultimativno poniženje sa Berluskonija, koji je jedan od najbogatijih Italijana. Prema poslednjim procenama, vrednost imovine ovog medijskog tajkuna je 6,2 milijarde dolara.


„Do kraja nedelje ćemo podneti zvaničan zahtev za preinačenje kazne, koja je potpuno nepravedna. Prikupljamo materijal koji nam je potreban za društvenokoristan rad. U zahtevu ćemo navesti i koje poslove bi Berluskoni mogao da obavlja, imajući u vidu njegove godine”, rekao je Frančesko Kopi, advokat bivšeg italijanskog premijera.

Gde, za  gradonačelnika,  umesto Đilasa?!

Gde, za gradonačelnika, umesto Đilasa?! | Foto: RAS


Očekuje se da će sud u Milanu do Božića doneti odluku po zahtevu oosuđenog. Berluskoni je prošle godine osuđen zbog utaje poreza, a presudu je potvrdio i Vrhovni sud Italije ovog leta. Berluskoni je proglašen krivim zbog toga što je imao seks sa maloletnom prostitutkom na svojim čuvenom bunga-bunga zabavama. Na tom suđenju je dobio sedam godina robije i u tom slučaju su mu ostale još dve žalbe. Nekoliko humanitarnih organizacija je već uputilo javni poziv bivšem premijeru da može kod njih da odsluži društvenokoristan rad kako bi na licu mesta video kakav je život običnih smrtnika.

„Voleo bih da ga probudim pre šest sati ujutru i kažem mu da namesti svoj krevet“, rekao je otac Antonio Maci, sveštenik koji vodi humanitarnu organizaciju „Exodus“ za zavisnike od droge.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP