Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

TRAGEDIJA

Sin Džoa Bajdena preminuo od tumora na mozgu

Autor: Jutarnji.hr | 31.05.2015 - 09:54:00h | Komentara: 2

Bju Bajden (46), najstariji sin američkog potpredsednika Džoa Bajdena, umro je sinoć od posledica tumora na mozgu, samo mesec dana nakon što je iznenada završio u vojnom bolničkom centru Valter Rid kod Vašingtona. Tužnu vest objavio je sam Džo Bajden.

Džo Bajden sa sinom Bjuom

Džo Bajden sa sinom Bjuom | Foto: Profimedia

Bajdenov sin je učestvovao u američkoj invaziji na Irak, nakon čega je postao glavni državni advokat savezne države Delavar.

Prvi ozbiljniji zdravstveni problem imao je 2010. godine, kada je pretrpeo blaži moždani udar. U međuvremenu mu je dijagnostifikovan rak i 2013. godine se povukao iz javnosti, a prošle godine je u jednoj teksaškoj bolnici bio na operaciji.
 
Iza njega su ostali supruga Hali i dvoje dece - Natali i Hanter.
Saopštenje povodom smrti Bjua Bajdena objavio je i predsednik Barak Obama, koji je napisao da su ga on i supruga Mišel smatrali prijateljem.
- Mišel i ja tugujemo večeras - napisao je Obama.

Vučić izrazio saučešće Bajdenu!

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća potpredsedniku SAD Džozefu Bajdenu povodom smrti njegovog sina Boa Bajdena.
"Duboko sam ožalošćen vešću da je preminuo Vaš sin Bo. Znam da nema veće tuge od smrti sopstvenog deteta i znam da nema reči koje mogu da pruže utehu", naveo je Vučić.

Inače, Bjua je prva velika životna nesreća snašla kada je imao samo tri godine. U decembru 1972. godine teško je povređen u saobraćajnoj nesreći u kojoj su poginule njegova majka Neilija (30) i 13 - mesečna sestra Naomi.
Bju je nakon studija gotovo deset godina radio u američkom ministarstvu pravosuđa. Kao volonter je 2001. godine otišao na Kosovo gde je vodio radionice za tamošnje sudije i javne tužioce, kojima je nakon NATO napada na Srbiju trebala obuka za uspostavljnje nezavisne države.
Godine 2003. pridružio se narodnoj gardi Delavera, a pet godina kasnije poslat je u sklopu jednog od kontingenata vojnika na ratište u Irak. U dva mandata je izabran za gl.avnog državnog advokata Delavera, a početkom ove godine zaposlio se u uglednoj advokatskoj kancelariji "Grant & Eisenhofer".

Tagovi:

Poslednji komentari
  • opalaaaaaa Vreme: 31.05.2015 12:02h

    bajden? onaj sto je dobio shipak od vladike Artemija ikome nije dozvoljeno da skrnavi svetinje na Kosmetu pa je isti oljagao Artemjia preko svojih podguznih muva u mantijama? aaaa taj bajden..

  • Lune Vreme: 31.05.2015 12:10h

    Dan zalosti ??? ............................... Nikada nisam tražio, ali ni država mi nikada nije ponudila socijalnu ili neku drugu pomoć zbog stradanje našeg deteta u ratu. Želeo sam da tužim NATO zbog ubistva moje Milice, ali mi je tadašnji ministar spoljnih poslova Vuk Drašković to zabranio. Od tada ne pričam javno o pogibiji naše Milice. Izlazimo svakog 17. aprila na groblje da obiđemo naše dete i potom nastavljamo da živimo. Koliko-toliko normalno – otkriva otac male Milice Žarko Rakić.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP