Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

INCIDENT

Skandal: Rusi prebili holandskog diplomatu i ostavili mu neobičnu poruku

Autor: Tanjug | 16.10.2013 - 10:14:00h | Komentara: 1

U Moskvi je, u svom stanu, napadnut i pretučen savetnik holandskog ambasadora Ono Elderenbos (60), javila je RIA Novosti pozivajući se na izvore u moskovskoj policiji.

Poruka na ogledalu diplomate

Poruka na ogledalu diplomate Foto: LifeNews.ru

Prema saznanjima ruskog interntet portala "Lifenews.ru" Elederenbosa su napala dvojica muškaraca u utorak u sedam uveče kada se vratio sa posla.
Nepoznati napadači bili su obučeni u uniforme električara i stajali su u hodniku ispred stana kada se diplomata vratio sa posla.

Oni su ga, tvrdeći da svetla na spratu nema, zamolili da proveri da li ima struje u njegovom stanu, a potom napali čim je otvorio vrata, navodi "Lifenews.ru".

Diplomatu su gurnuli tako da je pao udarivši licem o pod, potom su ga vezali, preturili stan i na ogledalu nacrtali srce i napisali LGBT.

Prema izvorima iz policije koje citiraju ruski mediju, ništa vredno nije ukradeno iz stana diplomate.

O incidentu je obavešteno rusko ministarstvo spoljnih poslova, piše "Komersant".

Holandsko ministarstvo inostranih poslova u Hagu hitno je pozvalo ambasadora ruske federeacije u Holandiji.

Inače, odnosi Rusije i Holandije su u poslednje vreme loši zbog privođenja prvog savetnika ruske ambasade u Holandiji, koji je priveden u svom stanu a na osnovu prijave komsija da je tukao decu.

Na ovo hapšenje reagovao je lično i predsednik Rusije Vladimir Putin kao najgrublju povredu Bečke konvencije prema kojoj je i stan u kome diplomata živi, između ostalog, pod imunitetetom. Holandsko ministarstvo inostranih poslova se kasnije izvinilo zbog incidenta.

Početkom meseca, Holandija je pokrenula zakonsku proceduru protiv Rusije, zbog hapšenja aktivista s broda "Grinpis" koji su protestovali zbog eksploatacije nafte na Arktiku.

Ruska pogranična policija uhapsila je 19. septembra 30 aktivista i članova posade koji su se nalazili na ledolomcu "Artik sanrajz" jer su pokušali da se približe naftnoj platoformi.
Svi uhapšeni optuženi su za krivično delo piratstvo učinjeno od organizovane grupe za koje je maksimalna zaprećena kazna 15 godina zatvora i svima je određen dvomesečni pritvor.
Poslednji komentari
  • dejan Vreme: 16.10.2013 23:43h

    Ja homofobiju svrstavam u neku vrstu poremecaja,tako i gledam na te osobe, i pitam se koliko bolesna mrznja prema drugacijem mora biti da mrzis nekoga cak i do fizickog istrebljenja!U Rusiji to poprima posebne razmere kao i u islamskim zemljama jer je tamo ta mrznja upisana u zakon, sto je nesto sto je prevazislo i samog Hitlera, posto je on homoseksualce istrebljivao na mnogo suptilniji nacin...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP