Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

POČELA MOBILIZACIJA PROTIV ISLAMISTA U FRANCUSKOJ

Slabe tačke čuva 10.000 vojnika!

Autor: E. A. | 13.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 2

Bolje sprečiti nego lečiti! Francuska će mobilisati 10.000 vojnika kako bi pojačala bezbednost “najslabijih tačaka na teritoriji”, posle džihadističkih napada u Parizu u kojima je ubijeno 17 ljudi prošle nedelje!

Vojna patrola  ispred Ajfelovog  tornja, koji godišnje  poseti sedam  miliona turista

Vojna patrola ispred Ajfelovog tornja, koji godišnje poseti sedam miliona turista | Foto: Profimedia

“Predsednik Fransoa Oland je pozvao oružane snage da učestvuju u obezbeđivanju osetljivih tačaka na teritoriji”, rekao Žan-Iv le Drijan, ministar odbrane, posle bezbednosnog sastanka u predsedništvu i istakao ozbiljnost pretnji sa kojima je država suočena.


Ubio se inspektor


Policijski inspektor Helrik Fredu, koji je radio na istrazi ubistva karikaturista satiričnog magazina “Šarli ebdo”, izvršio je samoubistvo. Neposredno pred samoubistvo, Fredu, koji je bolovao od depresije, sastao se porodicom jedne žrtve terorističkog napada u kojem je poginulo 12 osoba, među kojima i dvojica policajaca.

Govoreći o “pravoj unutrašnjoj operaciji”, ministar odbrane je kazao je da je ovo “prvi put da je mobilizacija vojnih snaga tih razmera izvedena na teritoriji zemlje”.


Upitan koje su to slabe tačke na teritoriji Francuske, ministar je rekao da je “bolje ne identifikovati ih”. Oko 5.000 policajaca i žandarma već je mobilisano kako bi štitili 717 škola i mesta okupljanja Jevreja u Francuskoj, dok je nastavljena potraga za saučesnicima vinovnika prošlonedeljnih napada.

Turski zvaničnici su potvrdili da je Hajat Bumedijen, nevenčana supruga jednog od počinilaca serije terorističkih napada u Parizu, prešla iz Turske u Siriju na dan kada je njen muž ubio policajca.

Francuski premijer Manuel Vals rekao je da u zemlji ima približno 1.400 osoba koje su se priključile džihadistima u Siriji i Iraku ili nameravaju da to učine, dok je blizu 70 francuskih građana poginulo u redovim terorista.
“Ima 1.400 osoba koje su uključene u odlaske u džihad u Siriji i Iraku”, rekao je premijer.

Vals je istakao da je u trenutku kada je preuzeo dužnost predsednika vlade, sredinom 2012, bilo oko 30 džihadista na teritoriji Francuske.

Hele Torning Šmit

Hele Torning Šmit | Foto: Profimedia

Pala Danska premijerka

Danska premijerka Hele Torning Šmit (48) posle marša mira protiv terorizma u Parizu iskrivila je zglob i pala. Plavokosa premijerka se okliznula i pala prilikom silaska niz stepenice Jelisejske palate. Pratioci su joj pomogli da ustane. Danska premijerka je postala poznata širom sveta posle selfija sa Barakom Obamom, predsednikom SAD, tokom sahrane Nelsona Mandele.

Poslednji komentari
  • zeljko Vreme: 13.01.2015 07:25h

    i pored svega sto se desilo oni opet objavljuju karikature u milionskom tirazu.Pa sta covek da kaze na ovakav bezobrazluk.

  • antiglob Vreme: 13.01.2015 09:15h

    Почело је стварање тоталитарних полицијских држава са лажним слободама и наметнутим истинама, што је и циљ глобалиста. И све се ово ради да би се преузела тотална контрола над народима и државама, које желе на крају и да укину. А што се тиче слободе говора, ове карикатуре су нешто нормално у "слободним и демократским" друштвима, али зато не смете да неког назовете педе_, већ је он геј (шта год то значило).

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP