Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ALARMANTNO:

Sledeći na udaru islamista je Rim?

Autor: Kurir | 12.01.2015 - 11:41:00h | Komentara: 0

Neimenovani izvori u obaveštajnim službama SAD, među kojima i u Američkoj nacionalnoj obaveštajnoj agenciji (NSA), tvrde da se nakon Pariza na tlu Evrope sprema novi talas napada terorista , a da je naredna meta najverovatnije Rim.

Rim

Ovu vest je objavio uticajni nemački list „Bild“, navodeći da su izvori iz Vašingtona nedugo nakon krvoprolića u francuskoj prestonici 7. januara presreli komunikaciju u kojoj čelnici ekstremističke organizacije Islamska država najavljuju skori talas novih udara.
„Pariz se pominje kao signal za početak niza napada na druge evropske gradove. Takođe, američke službe raspolažu informacijama prema kojima su braća Šerif i Said Kuaši, počinitelji pokolja u francuskom satiričnom nedeljniku Šarli Ebdo, imali kontakte u Holandiji“, navodi „Bild“.
Istovremeno, strah od dejstava ekstremista raste u većini zemalja Starog kontinenta, a svakodnevno lideri različitih islamističkih organizacija pozivaju sladbenike da prate primer braće Kuaši, koji su ubili 12 ljudi u Parizu. Tako je propovednik Mizanur Rahmen iz Londona, koji širi mržnju prema Britancima , neposredno nakon masakra u Parizu, istakao da svako ko uvredi islam može da prođe na isti način, prenosi „Kurir“. On je istakao da je Britanija zemlja neprijatelj muslimana.
„Francuska je započela etnička čišćenja na svojoj teritoriji i ono što se tamo dešava je rat. Svi znamo šta se dešava kada se uvredi prorok Muhamed“, rekao je Rahman, poznat i po imenu Abu Bara koji ima nekoliko hiljada sledbenika na teritoriji Britanije.
On je prošle godine priveden zbog terorističkih pretnji, a 2007. osuđen je na šest godina zatvora jer je javno apelovao da bi britanski vojnici trebalo da se vrate iz rata u Iraku u mrtvačkim vrećama.
Povodom sve intenzivnije ekstremističke propagande oglasio se i bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Volfgang Petrić, koji je izrazio zabrinutost zbog bosanskih muslimana.
„Postoje naznake da je uticaj Saudijske Arabije učvršćen“, kazao je on.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP