Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PROROČASNTVO

Sledeći papa je posljednji, sledi Sudnji dan!

Autor: Ekipa Alo! | 11.02.2013 - 20:19:00h | Komentara: 2

Sv. Malahija je navodno imao vizije zadnjih 112 papa i predvidio je da će ih ukupno biti 277. Benedikta XVI. trebao bi naslediti Petar Rimljanin, poslednji u tom nizu.

Papa je uputio  poruku urbi et orbi

Benedikt XVI

Hoće li sledeći papa ujedno biti i poslednji i stiže li stvarno Sudnji dan?

Ako verujete u Proročanstvo o papama, koje se pripisuje Sv. Malahiju, onda je odgovor potvrdan.
Naime, u slavnome i često citiranom proročanstvu temeljenom na otkrivenju koje je doživio taj Irac, sledeći papa biće ujedno i poslednji, a uz njega se navodi citat:
- Usred velikog progona, na prestolje Svete rimske crkve će sesti Petar Rimljanin, koji će napasati svoje stado tokom mnogih stradanja, a nakon čega će grad sedam brda biti uništen i strašni Sudija će suditi svom narodu, stoji u tom spisu, koje se iznova citira kada Vatikan traži novog poglavara.
Pojednostavljeno prevedeno, tokom Petra Rimljanina Vatikan će doživeti krah, a s padom crkve i sveta uslijediće Sudnji dan, trenutak kada će Bog razdvojiti zle od pravednih.
Podsetimo ko je bio Sv. Malahija, zašto mnogi misle da je njegovo proročanstvo ipak podvala, šta u njemu piše i kako ga tumače:

Sv. Malahija

Sveti Malahija (irski: Maelmhaedhoc Ó Morgair) rođen je 1094. a umro 2. novembra 1148. Bio je nadbiskup Armaga i jedan od najvećih reformatora Irske Crkve.

Sveti Malahija

Sveti Malahija

Legenda kaže da je, između ostalog, predvideo tačan dan vlastite smrti, ali i da će njegova domovina sačuvati veru i odanost Vatikanu uprkos ugnjetavanju i proganjanju tokom sedam sledećih vekova.


Autentičnost proročanstva

Malahija je došao u Rim 1139. na poziv pape Celestina II, a tokom boravka je doživeo viziju svih budućih papa, koju je zabeležio u vidu šifriranih fraza.
Rukopis je odložio u Vatikanu i on je zaboravljen. Malahijina biografija Bernarda od Klairvauksa ne spominje proročanstva, niti su ona spominjana u bilo kakvom tekstu sve dok nisu nađena u Vatikanu 1590. godine.
Ovo je navelo na teoriju da je proročanstvo krivotvoreno iz 16. veka i da se neko poslužio Malahijinim imenom kako bi svojim rečenicama dao na važnosti.
Oni koji negiraju autentičnost proročanstva tvrde da fraze odgovaraju papama do vremena nalaženja isprave, ali da su kasnije sličnosti samo ishod prevelike uopštenosti fraza.

Interpretacije

Malahijino proročanstvo sastoji se od vizije poslednjih 112 rimskih papa i predviđanja da će ih sveukupno biti 277.
Interpretacija njegovih fraza se oslanja na nalaženje veze između same fraze i papinog rodnog mesta, grba ili događaja iz njegovog pontifikata.
Primeri:
Ivan Pavao I., opisan je kao "De meditate Lunae" te veza s frazom nađena u činjenici da je vladao samo pola mjeseca.
Ivan Pavao II. je označen kao "De labore Solis" - opis se prevodi kao "pomračenje Sunca", a papa Ivan Pavao II. rođen je na dan pomračenja Sunca i pokopan takođe na dan pomračenja Sunca.
Benedikt XVI., je "Gloria Olivae" (slava masline) - rodio se u poslednjoj suboti pre Svete Nedelje (za vreme Velikog Posta) koji počinje Cvetnicom (grančicama masline); a benediktinski red kojem pripada za simbol ima maslinovu grančicu.
Poslednja fraza se odnosi na Petra Rimljanina i glasi:
"Usred velikog progona, na prestolje Svete rimske crkve će sesti Petar Rimljanin, koji će napasati svoje stado tokom mnogih stradanja, nakon čega će grad sedam brda biti uništen, i strašni Sudija će suditi svome narodu.
Pretpostavlja se da se Petar Rimljanin odnosi na pripadnost narodu, odnosno da će poslednji papa biti Italijan. Neki tumače da fraza da će grad sedam brda biti uništen ne odnosi na Rim nego na Vatikan kao državu.

Nostradamus i "Crni papa"

Slavni Nostradamus je spominjao "crnog papu", a u njegovim rečima su mnogi prepoznali prvog crnog američkog predsednika Baraka Obamu. Veruju da je američkog vođu nazvao "papom" jer je u njegovo vreme Vatikan bio država s najviše uticaja, kao što su to danas Sjedinjene Američke Države.
Prema proročanstvima, Obama je trebao biti ubijen nedugo po dolasku na vlast.
Poslednji komentari
  • Mladjan Vreme: 11.02.2013 20:29h

    Blizi se pad Vatikana. Njegova propast nagovestena je kroz kreaciju svetske religije ,koja je uveliko osmisljena iz sadasnjih velikih svetskih centara moci. Pod uticajem novca i korupcije cak i medju najvisim crkvenim velikodostojnicima , nastupice period blamaze. Preostace samo omanje grupe hriscana koje ce pokusati da opstanu cuvajuci pravu veru u Boga i oni ce ziveti na poljoprivrednim posedima oko manastira.

  • goran Vreme: 13.02.2013 15:21h

    neznam jes tesko vrijeme al opet ovo je za mene prorocanstvo covjeka.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP