Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

DRAMA U RIMU

Slovenac ušao u avion i pretio bombom!

Autor: Tanjug | 15.01.2015 - 09:23:00h | Komentara: 0

Putnici aviona koji je sa rimskog aerodroma Fiumičino trebalo da u sredu uveče poleti za Beč evakuisani su nakon što je jedan putnik iz Slovenije rekao da se ukrcao sa bombom.

Aerodrom Hitrou u Londonu

Ilustracija

Putnici aviona koji je sa rimskog aerodroma Fiumičino trebalo da u sredu uveče poleti za Beč evakuisani su nakon što je jedan putnik iz Slovenije rekao da se ukrcao sa bombom, javljaju mediji.
Svih 80-ak ljudi iz aviona evakuisano je kako bi policija potrazila bombu i neutralisala pretnju nakon što je putnik iz Slovenije rekao da se ukrcao u avion kompanije Niki s bombom u prtljagu, prenosi ''Jutarnji list''.
Italijanski mediji navode da je neimenovani slovenački drzavljanin navodno zapretio da splozivnu napravu aktivirati daljinskim upravljacem.
Kako pise rimska Republika, jedan putnik je primetio da covek koji sedi pored njega u avionu ima neku napravu u ruci, a kada ga je upitao o cemu se radi, ovaj mu je odgovorio:
"To je daljinski upravljac za detoniranje bombe".

U tom trenutku u avionu koji je trebalo da krene sa aerodroma nastala je panika.

Putnici su upozorili kapetana o navodnom bombasu, koji je, po nekim navodima, cak imao u ruci tekstove napisane arapskim pismom. Putnik je, kako pise Republika, potvrdio da se u avion ukrcao s bombom u prtljagu.

Kapetan je odmah uzbunio kontrolni toranj i odvezao avion na izolovano mesto a u skladu sa antiteroristickom procedurom avionski saobraćaj je blokiran, prenosi ''Jutarnji list''.

U jednom trenutku, s mesta gde se nalazi avion poceo je da se diže gust dim, ali njegov izvor nije jasan. Policija je Slovenca uhapsila i odvela ga na ispitivanje.

Proteklih sedmica u nekoliko navrata je bilo najava da bi sledeća meta teroristickih napada radikala povezanih s Islamskom državom mogao biti Rim, ali nema informacija da je incident na aerodromu na bilo koji način povezan s IS, navodi ''Jutarnji list''.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP