Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NEZAPAMĆENO

Slučaj koji je šokirao Zagreb: Devojčice (13) umalo rastrgle vršnjaka!

Autor: Jutarnji list | 11.04.2014 - 12:43:00h | Komentara: 1

Jedan je 14-godišnji dečak iz Zagreba promenio dve škole zbog zlostavljanja kojem je bio izložen od strane svojih vršnjaka. Da je to jedan od najtežih slučajeva zlostavljanja dosad, potvrđuje i psihijatrijski nalaz da dečak pati od post traumatskog stresa i nesanice.

Nezadovoljan ručkom počeo da mlati!

Tinejdžer jedva uspeo da se otarasi siledžija! | Foto: freedigitalphotos.net

"Ja bih tebi najradije polomila sve prste i radila ti stvari koje radi onaj lik iz Slagalice strave (...) Nemoj se čuditi ako te neko na kraju ulice dočeka and kill the shit in you. (ubije te kao g**no) (...) Ako takneš bilo koju curu i padne joj dlaka s glave, ubiću te. E, molićeš me da te ne ubijem, izrezaću ti sve delove tela i dati svinji da ih pojede...", samo je deo poruka koje je učeniku uputila devojčica iz istog razreda koja ima samo 13 godina. 
Iako učenik M. K. nije bio agresivan prema njoj i prijateljicama, devojčice su ga uzele na pik. "Sve je počelo na kraju šestog razreda, bili su zavidni zbog ocena. Devojčica s kojom se moj sin intenzivno družio odmalena naprosto se okrenula protiv njega i povukla ostale cure u razredu. Njihovo iživljavanje postalo je sve okrutnije. Napisali bi na Fejsbuku: Mi te svi mrzimo. Šta radimo sutra? Tučemo M. K.", ispričala je majka dečaka za Jutarnji list.
Zlostavljanje se nastavilo i u drugoj školi
Nakon pretnji na Fejsbuku i nezadovoljavajuće reakcije škole, majka je odlučila podneti policiji prijavu zbog zlostavljanja deteta. Odgovor ju je, kaže, šokirao - nije bilo dovoljno elemenata za prijavu. Zato je odlučila sina, odličnog učenika, ispisati iz škole u osmom razredu, te ga je upisala u susednu školu u istoj ulici. No, zlostavljanje se nastavilo.
"Preko Fejsbuka su izvestili učenike iz nove škole ko im dolazi i učenici su nastavili agresivno napadati M. K., nakon čega je izbio incident. Suprotstavljajući se maltretiranju, moj se sin fizički sukobio s jednim od dečaka. Direktor škole zatražio je da se odmah ispiše a da nije poslušao objašnjenje ili razmislio o nekoj blažoj pedagoškoj meri s obzirom na to da je bila reč o jednom udarcu bez posledica", tvrdi majka.
Tako je u toj školi M. K. proveo samo nedelju dana, a pojavili su mu se teži zdravstveni problemi. Zbog pritiska u grudnom košu, anksioznosti i suicidnih misli primljen je na hitni prijem dečje bonice.
U pet škola odbili da upišu dečaka
Majka je u međuvremenu trebalo da pronađe treću školu u koju će upisati M. K., a u tome je uspela tek nakon razgovora u šestoj školi. U pet škola su majku i dečaka direktori, na ljubazan ili manje ljubazan način, odbili.
"Odlučila sam vam ispričati ovu priču sada kad se nadam da je napokon došao kraj agoniji. Neverojatno je da u prvoj školi nisu razumeli težinu problema i zaštitili mog sina, neverovatno mi je ponašanje direktora u drugoj školi. Ni jednom roditelju ne bih poželela da to prođe i zato vam to pričam", ispričala je majka.
Iz prozvane prve škole su kazali da su razredna i škola intenzivno odrađivali sve što je bilo u njihovom domenu vezano za ovu situaciju.
Poslednji komentari
  • hahaha Vreme: 11.04.2014 14:24h

    Pa crni sine kako da te vrsnjakinje tuku. Da sus tarije nego iz istog razreda i tako te sutiraju kao krpu. Kako ce se osecati kada mu bude 20 a vidi te cure koje su ga tako lemale da je menjao skole. Bruka i sramota za tog malog.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP