Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

KATASTROFALNO STANJE

Snežna oluja odnela 21 život u Americi!

Autor: Tanjug | 14.02.2014 - 11:47:00h | Komentara: 0

Najmanje 21 osoba izgubila je život u snežnom nevremenu na severoistoku Sjedinjenih Američkih Država, a najnovija žrtava je registrovana sinoć u Njujorku kada je snežni plug udario i ubio 36-godišnju trudnicu na parkingu supermarketa, saopštila je policija.

sad

Foto: Reuters

Američki FlightStats, kompanija zadužena za globalno praćenje avio-letova i planiranje putovanja, saopštio je da su aviokompanije danas otkazale najmanje 6.500 letova, od kojih mnogi za i iz Njujorka, Atlante, Filadelfije i Vašingtona, a na hiljade putnika je ostalo zarobljeno na aerodromima.

Istovremeno oko 1,2 miliona domaćinstava i kompanija ostalo je bez električne energije, uglavnom u Džordžiji i Severnoj i Južnoj Karolini.
Prestonica Vašington je postao “grad duhova” pošto većina autobusa ne saobraća, a metro je gotovo prazan. Na stotinu saobraćajnih nezgoda prijavljeno je u Karolini i Džordžiji, gde klizavi putevi ometaju brzo reagovanje u vanrednim situacijama, prenela je agencija AFP.
U Vašingtonu je do sada napadalo 23 centimetra snega, u Njujorku blizu 25 centimetara, a u nekim delovima Nju Džersija čak do 28 centimetara.
Više od 2.300 vojnika i pripadnika Vazduhoplovstva nacionalne garde su angažovani, navodi se u saopštenju iz Pentagona, dok je FEMA, Federalna agencija za vanredne situacije, navela da su u stalnom kontaktu sa državnim kancelarijama u Merilendu, Pensilvaniji i Virdžiniji kako bi oni procenili da li je potreba pomoć kako oluja dobija na intenzitetu.
Pored pomoći FEMA, razni lokaliteti širom severoistočnog regiona spremni su da budu vanredna skloništa, poput crkvi i rekreativnih centara, gde stanovnici mogu ostati na toplom.
Snežna oluja sa mnogo snega i leda pogodila je danas istočni deo Sjedinjenih Američkih Država i premešta se na sever, a Američka nacionalna meteološka služba upozora da će arktički vazduh pokriti široki pojas od Džordzije do Nove Engleske.
Predsednik Barak Obama potpisao je deklaraciju o vanrednom stanju u Džordžiji i Južnoj Karolini gde je led okovao čak i palmino drveće na plaži, dok su guverneri proglasili vanredno stanje od Luizijane do Nju Džersija.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP