Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

MANIJAK

Snimak napastvovanja BBC voditelja! (VIDEO)

Autor: Tanjug | 27.10.2012 - 22:59:00h | Komentara: 0

Na Jutjub snimku se jasno vidi kako u najavi za emisiju Džimi Sevil pipka jednu tinejdžerku. Nejasno je zašto tada BBC nije reagovao i prijavio svog zaposlenog koji je seksualno zlostavljao oko 300 mogućih žrtava.

Džiimi Sevil

Pedofil: Džiimi Sevil

Ranije danas u Vatikanu su potrdili ne Sevilu mogu da oduzmu titulu viteza. On se godinu dana posle smrti, sumnjiči za višedecenijsko seksualno zlostavljanje dece.

Katolička crkva u Engleskoj je prethodno saopštila da je kontaktirala Vatikan sa zahtevom da posthumno oduzme počast dodeljenu Sevilu u znak poštovanja prema "dubokoj patnji" žrtava koje je navodno zlostavljao.
Portparol Vatikana Federiko Lombardi izjavio je za AP da se imena osoba kojima je dodeljena titula viteza, ne pojavljuju u njihovom godišnjaku i da ta počast umire sa smrću pojedinca.
Lombardi je istakao da Sevil nikada ne bi bio proglašen za viteza da se znala istina o njegovom ponašanju.
Britanska policija koja istražuje seksualno zlostavljanje dece koje je počinio Sevil, otkrila je oko 300 mogućih žrtava.
Sevil je bio jedno od najvećih imena britanske TV mreže Bi-Bi-Si (BBC) i jedna od najpriznatijih televizijskih ličnosti, a zbog dobrotvornog rada kraljica Elizabeta II i Vatikan proglasili su ga za viteza.

Njegova reputacija je, međutim, počela da se ruši kada su žene, jedna po jedna, posle njegove smrti oktobra 2011. godine, izašle u javnost s optužbama da ih je decenijama seksualno napastvovao, što je šokiralo britansku javnost.

U Bi-Bi-Si-ju, koji je zbog čitavog skandala u velikoj krizi, najpre su tvrdili da o "Sevilovim nastranostima" niko ništa nije znao i da je najverovatnije reč o "neproverenim tračevima".

Međutim, ubrzo su pojedini zaposleni počeli da istupaju u javnost, navodeći da su pedofilske sklonosti čuvenog voditelja bile javna tajna koja je svesno zataškavala dugi niz godina.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP