Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ISTINA O GADAFIJEVOM HAREMU

Soraja (15): Nasmejao se i rekao mi: Ne brini, svideće ti se posle!

Autor: jutarnji.hr | 25.10.2013 - 09:51:00h | Komentara: 6

Moamer el Gadafi je otimao i silovao na desetine učenica i koristio ih za svoje strašne perverzije

Nove činjenice o smrti diktatora - Muamer Gadafi

Silovao maloletnice - Muamer Gadafi | Foto: Reuters

Iako je od pada režima pukovnika Moamera Gadafija prošlo već dve godine na videlo stalno izlaze novi detalji njegove dugogodišnje tiranske vladavine. Tako je pokojni vlastodržac naređivao otmice mladih učenica, koje su bivale zarobljene u podrumskim prostorijama ispod njegovog dvorca i pretvarane u seksualne robinje.

Kako piše Anik Kojean u svojoj knjizi o Gadafijevom haremu, njegovo obezbeđenje, koje se sastojao isključivo od žena, zapravo je bio taj njegov harem. Te djevoke nisu tamo bile da paze na njegovu zaštitu nego da utole njegovu nezasitu seksualnu glad. One nisu vladale oružjem, ali su obučavane da vladaju drugim umećima – ljubavnim.

Ispovest robinje iz Gadafijevog harema

Učenica libijske škole Soraja bila je oteta kada joj je bilo 15 godina. Ona je, zbog lepote, bila odabrana da preda pukovniku Gafdafiju buket cveća kad je ovaj došao u posetu njenoj školi. Posle toga Gadafi je stavio ruku na njenu glavu, što je, sada je jasno, bio znak njegovim vernim saradnicima, da je ona odabrana, odnosno da mu moraju dovesti Soraju. Ona je nov ulov. Taj dan seća se Soraja, bio je kraj njenog života. Punih 7 godina držali su je u zatočeništvu u dvorcu nedaleko glavnog grada Tripolija. Ona tvrdi da je svakodnevno bila silovana, kao i mnogobrojne devojčice i dečaci koji su s njom delili podrumske prostorije i tu tužnu sudbinu.

Soraju su 2004. godine odveli lično kod Gadafija. Ležao je u krevetu go. Kako svedoči Soraja Gadafi joj je govorio.

- Ne boj se. Ja sam tvoj tata. Ja sam tvoj brat i tvoj ljubavnik. Ja ću to biti za tebe stalno, jer ćeš ostati uz mene zauvek, govorio je vođa libijske revolucije.

Soraja je pokušala da se otrgne.

- Ne brini svidet će ti se posle - kazao joj je Gadafi uz smeh.

silovanje

Devojčice i dečaci držani u podrumima gde su se seksualno iživljavali nad njima | Foto: Dreamstime

Šef harema ju je odveo na obuku - tu je morala da gleda i uči se iz porno filmova kao i filmova koji pokazuju kako Gadafi ima odnos s maloletnicima.

Sve devojke iz harema su prošle sličnu obuku, priseća se tih traumatičnih dana Soraja koja je, kaže Kojean, vrlo lepa uprkos svemu što je prošla, liči na Anđelinu Džolie, danas puši 60 cigareta dnevno i teško se integriše u društvo.

- Pripremali su nas za nasilni seks i poniženje, a često smo bili drogirani ili pod uticajem alkohola - kaže Soraja.

Veliki broj oslobođenih žena iz harema, nakon pada diktatora ipak ćuti. Mnoge žele da zaborave šta im se dogodilo. Soraji je napokon 2009. godine uspelo da se vrati kući. Ona kaže kako je nije sramota zbog porodice jer su je prisiljavali na seks, a upražnjavala ga je van braka.

Deo oslobođenih žena iz harema, pre pada Gadafija, bila je slana na Zapad da rade kao prostitutke ili su ih venčavali za neke Gadafijeve prijatelje kako bi ćutale i bile pod nadzorom.

Vođa Libijske Džamahirije zabranio je mnogoženstvo, kao i brak pre 20 godine života, ali zato je sam imao harem pun maloletnica. Posle građanskog rata Gadafi je ubijen 20. oktobra 2011. godine dok je bežao iz zemlje.

Poslednji komentari
  • Helena Vreme: 25.10.2013 11:31h

    Gde su druge zene ili neki svedoci da potvrde ovu pricu. Malo je cudno zasto se sad iznose takve stvari kad je covek vec mrtav. Sigurno nije bio cvecka ali treba da postoje svedoci za to.

  • Neša Vreme: 25.10.2013 11:32h

    Može biti, ali ne mora da znači. Meni ovo više liči na CIA kuhinju! Smrdi na kilometar! Pošto su unazadili i ojadili LIbiju, sada im objašnjavaju da su ih, u stvari; spasili od monstruma i da treba da budu srećni i zahvalni amerima!

  • gaga Vreme: 25.10.2013 12:38h

    da je ziv vucic bi ga uzeo za savetnika !

  • Beogradjanin Vreme: 25.10.2013 13:40h

    Ako sam vas dobro razumeo, Soraja je 2004 godine imala 6 godina? Kakva je ovo propaganda!!!

  • Autohton Vreme: 25.10.2013 15:46h

    Soraja ne deluje nesto unesreceno a jos manje kao neka zrtva..Jedva da je i vidimo obucenu..:) Kladim se da je sve u zivotu uradila svojevoljno..Nista me ne bi zacudilo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP