Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ISPOVEST IZ HAREMA

Soraja: Bila sam Gadafijeva seksualna robinja!

Autor: N. G. | 30.08.2013 - 10:02:00h | Komentara: 15

Moamer Gadafi je imao 40 devica za telohranitelje koje su ga, navodno, čuvale na mnogo više načina od bezbednosnih, ali je pokojni državnik Libije imao i seksualnu robinju koja mu je dovedena kao dete - Soraju!

Soraja je oteta kad je imala samo 15 godina, nakon što ju je u poseti njenoj školi u masi učenica primetio libijski diktator Moamer Gadafi. Već idućeg dana po nju su rodni grad Sirtu došli Gadafijevi telohranitelji i odveli je među njegove seksualne robinje.

Nerasvetljene okolnosti smaknuća - Muamer Gadafi

"Gledao je u mene i rekao mi da sam drolja"- Muamer Gadafi | Foto: Reuters

Bile su to sve otete devojke kojie su godinama bile zatočene. Soraja je svoju tragičnu priču ispričala novinarki francuskog Le Monda Anik Kožan koja je svoja otkrića o Gadafijevim mračnim tajnama objavila u knjizi: “Gadafijev harem: Priča mlade devojke i zloupotreba moći u Libiji'” Svetski portali donose isečke iz knjige koji opisuju Sorajin odlazak u ropstvo.
"Vozili smo se prilično dugo. Izgubila sam pojam o vremenu, činilo mi se beskrajno. Napustili smo Sirt i jurili kroz pustinju. Gledala sam ravno ispred sebe, nisam se usudila ništa pitati. Onda smo stigli u Sdadu u neku vrstu logora. Tamo je bilo nekoliko šatora, više džipova i jedan ogromna kamp prikolica. Mabruka je krenula prema tom vozilu i rukom me pozvala da je sledim. U autu koji se upravo okretao kraj nas učinilo mi se da sam videla jedu od devojaka iz škole koju je Vođa takođe odabrao dan ranije. To je trebalo da me smiri, ali čim sam ušla u prikolicu zgrabio me neopisivo grozan osećaj. Kao da se celo moje biće borilo protiv te situacije. Kao da sam inutitivno znala da se sprema nešto jako loše.
Moamer Gadafi bio je unutra, sedio je na crvenoj fotelji i držao daljinski upravljač. Izgledao je carski. Malodušno je ispružio ruku prema meni ne gledajući me i ja sam zakoračila da je poljubim. “Gde su Faiza i Salma?” nervozno je pitao Mabruku “Dolaze” rekla je prestravljeno. Niko me nije ni pogledao. Nisam postojala. Minute su prolazile a ja nisam znala šta da radim. Konačno je ustao i pita: “Odakle su tvoji?”
“Iz Zlitena.”

Opasna praksa

"Nikada nećeš otići i radićeš sve što ti kažem" | Foto: freedigitalphotos.net

Lice mu je ostalo hladno. “Pripremite je!” zapovedio je i otišao. Mabruka mi je mahnula da sednem na klupu u uglu sobe, nameštene kao dnevni boravak. Ušle su dve žene, bile su opuštene kao da su kod kuće. Faiza mi se nasmešila, prišla mi i ležerno mi podigla bradu. “Ne brini ništa, mala Soraja.” rekla je, nasmejala se i brzo otišla. Mabruka je telefonom davala uputstva nekome kako da dođe od logora, možda još jedna devojka kao ja, jer je rekla “Dovedi je ovamo.”
Prekinula je vezu i okrenula se prema meni: “Dođi! Idemo da te izmerimo, pa ćeš dobiti odeću. Koji broj grudnjaka nosiš?” Skamenila sam se. “Ja...ne znam. Mama mi uvek kupuje.” Izgledala je kao da je nerviram i pozvala Fatihu, drugu ženu - dobro, zapravo čudnu personu s muškim glasom i muškim ramenima ali s impozantnim ženskim grudima. Ona me odmerila, potapašala po glavi i namignula. “Znači ovo je nova? A odakle je?” Stisnula je metar oko moga struka, pa oko prsa, a njena su me pritiskala pod bradu.
Onda su zapisali moje mere i otišli iz prikolice. Ostala sam sama. Nisam se usudila da mrdnem. Padala je noć a ja nisam imala pojma. Što će misliti mama? Jesu li joj javili da su me odveli? Što će se dogoditi ovdje? Kako ću kući?
Nakon dugog čekanja Mabruka se ponovno pojavila. Laknulo mi je kad sam je videla. Uzela me za ruku i bez reči odvela u laboratoriju u uglu logora gde mi je plavokosa medicinska sestra izvadila krv. Fatiha me onda odvukla u kupatilo. “Skini se. Dlakava si. Moramo se toga rešiti.” Namazala je kremu za depilaciju na moje ruke i noge i obrijala me: “Ostavićemo ti pubične dlake.” Bila sam šokirana i bilo me sram ali kako sam morala u svemu tome naći neki smisao, rekla sam sebi da je sigurno reč o običnoj higijenskoj proceduri koju mora proći svako ko dolazi blizu Vođe.
Zamotali su me u ogrtač i vratili me u dnevni boravak. Mabruka i Salma, s pištoljem oko pasa, sele su kraj mene.
“Propisno ćemo te obući, našminkati i onda ćeš moći kod Tate Moamera.”
“Sve to samo zbog Tate Moamera? A kad ću ja svojim roditeljima?”
“Kasnije! Prvo moraš pozdraviti gazdu.”

Nove činjenice o smrti diktatora - Muamer Gadafi

"Terao me da ga zovem tata i probao da me siluje" - Muamer Gadafi | Foto: Reuters

Dali su mi tange - nikad pre nisam videla nešto takvo - i belu satensku haljinicu, s prorezima sa strane i dubokim dekolteom. Moja kosa, sada raspuštena, padala je do stražnjice. Fatiha me našminkala i namirisala, dodala mi malo sjaja na usne, mama mi to nikad ne bi dopustila. Strogim okom kritičara proverila je rezultat. Onda me uzela za ruku i odvela niz hodnik. Zastala je na ulaznim vratima, otvorila ih i gurnula me unutra.
Gadafi je ležao go na krevetu. Bila sam prestravljena. Pokrila sam oči i vrisnula, mislila sam.”Ovo je neka strašna greška! Nije trebalo da budem ovde. O, bože!” Okrenula sam se i videla Mabruku tamo na pragu, gledala me nepopustljivo. “On je go!” procedila sam u potpunoj panici, mislila sam da Mabruka nije znala. “Ulazi!” rekla je i gurnula me natrag u sobu.
Onda me on zgrabio za ruku i prisilio me da sednem do njega na krevet. Nisam se usudila da ga gledam. “Okreni se, droljo!”
Ta reč. Nisam baš znala šta znači ali osećala sam da je užasna, vulgarna, da se obraća odvratnoj ženi. Nisam se dala. Pokušao je da me okrene ka sebi ali sam se opirala. Povukao me za ruku i rame. Onda me zgrabio za kosu i okrenuo mi glavu: “Ne boj se. Ja sam tvoj tata, tako ćeš me zvati, jelda? Ali ja sam i tvoj brat, a uskoro i ljubavnik. Biću ti sve. Jer ćeš zauvek ostati ovde sa mnom.” Uneo mi se u lice - mogla sam da mu namirišem dah. Ljubio mi je lice i vrat.
Ostala sam ukočena kao drvo. Hteo je da me zagrli ali sam se odmicala. Približavao mi se ali ja sam bežala i počela da plačem. Pokušao me zgrabiti za glavu ali sam skočila, izvukla ruku i gurnula ga, to ga je iznerviralo, hteo je da me natera da legnem i počeli smo da se borimo. Bilo je strašno.
Odjednom se pojavila Mabruka. “Vidi ovu drolju!” vikao joj je “Neće da uradi šta joj kažem. Nauči je! Obuči je! Onda mi je ponovno dovedi!!
Otišao je u malo kupatilo do spavaće sobe a Mabruka me odvukla u laboratoriju. Bila je bleda od besa. Tukla me i rekla da moram da slušam Gadafija po cenu života. Onda je nestala i ostavila me da plačem.
Optuživaće je da me pustila da odem, nikad mi nije dao da izlazim iz kuće. Kako ću mu ikad ispričati onu odvratnu scenu s tatom Moamerom? Tata će mi poludeti. Još sam se tresla od jecaja kad je u sobu ušla plavokosa medicinska sestra. Nikad je neću zaboraviti. Sela je kraj mene i nežno me mazila po licu. “Reci mi šta se dogodilo” rekla je. Govorila je stranim naglaskom i kasnije sam otkrila da je bila jedna od Vođinih medicinskih sestara iz Ukrajine, zvala se Galina. Nisam joj mogla reći ni reč ali pogodila je i videlo se da je besna. “Kako mogu to da urade jednoj devojčici? Kako se usuđuju?” ponavljala je i mazila me sve dok konačno nisam zaspala. Mabruka me iduće jutro probudila oko devet. Dala mi je trenerku i probudila mi nadu.

silovanje

"Satima sam plakala od straha i užasa" | Foto: Shutterstock

“Znači idem kući?”
“Rekla sam ti da ne ideš! Jesi gluva? Jasno sam ti rekla da je tvoj stari život zauvek gotov. Javili smo tvojim roditeljima, oni razumeju, zašto ti ne razumeš?”
“Zvali ste moje roditelje?”
Raspala sam se. Popila sam malo čaja, grincula keks i pogledala oko sebe. Posvuda su bile devojke vojnici u uniformama, ulazili su i izlazili, znatiželjno me gledali. “Je li to ona nova?” Pričali su o Vođi, kako ima posla preko glave u šatoru. Prišla mi je Salma. “Da ti objasnim neke stvari: Moamer će spavati s tobom. On će te načeti. Ti si odsad njegovo vlasništvo i nećeš ga nikad ostaviti. Zato prestani s tim durenjem, nema smisla opirati se ili sanjati da bude drugačije - to ti ovde neće ništa promeniti!”
Onda je ušla ona Fatiha, upalila televiziju i šapnula mi: “Pusti ih da ti rade šta hoće, to će ti jako olakšati život. Ako se ne opireš, biće ti dobro. Samo uradi sve što ti se kaže.”
Ležala sam tamo nepokretna i plakala. Znači, bila sam zatvorenik. Šta sam ja ikada mogla skriviti?
Oko jedan sat Fatiha me obukla u jako kratku plavu satensku haljinicu; zapravo, bio je to više negliže. Mabruka me pregledala, čvrsto me uzela za ruku i još jednom me odvela u Gadafijevu spavaću sobu. “Ovoga ćeš puta ispuniti želje svoga gospodara ili ću te ubiti svojim rukama.” pretila je. Onda je otvorila vrata i gurnula me unutra. Bio je tamo, Vođa, sedeo na krevetu u pantalonama za trčanje i potkošulji, pušio je cigaretu gledajući me hladno. “Ti si jedna kurvetina” rekao “Majka ti je Tunižanka, vi ste sve kurve.” Nije se žurio, gledao me od glave do pete i duvao mi dim u lice. “Sedi tu, blizu mene” pokazao je na mesto na krevetu “Radićeš sve što ti kažem, jel ti jasno. Ja ću ti davati nakit, daću ti krasnu kuću, naučiću te da voziš kola i daću ti auto. Jednog dana ćeš možda i studirati u inostranstvu ako budeš htela. Vodiću te gde god poželiš.. Čuješ šta ti govorim? Ispuniću ti sve želje”.
“Ja hoću kući svojoj mami.”
Stresao se, ugasio cigaretu i podigao glas.
“Slušaj me dobro! Prestani s tim, jesi čula? Prestani s tim da hoćeš kući jer si od sada ovde sa mnom i zaboravićeš na sve drugo!”
Nisam mogla verovati šta mi govori. Bilo je neshvatljivo. Povukao me na krevet i ugrizao za nadlakticu. Bolelo je. Onda je pokušao da me svuče. Već sam se osećala tako gola u toj minijaturnoj plavoj haljinici, bilo je grozno - nisam mogla da mu dam da me skine. Opirala sam se, stiskala bretele. “Skidaj to, droljo prljava!” razdvojio mi je ruke, ustao, opet me zgrabio i bacio na krevet svom snagom, pokušavala sam da se borim. Onda je ustao i besno otišao u kupatilo. Mabruka je bila u sobi u sekundi. Kasnije sam otkrila da je kraj kreveta bilo zvonce kojim ju je zvao.
“Ovo je prvi put da mi se neka cura ovako opire! To je tvoj problem, Mabruka, ti si kriva! Jel sam ti rekao da je naučiš! Zato izvoli reši to ili ćeš platiti!”
“Gospodaru, zaboravite ovu malu. Trdoglava je kao mazga. Vratiću je natrag majci i naći ću vam drugu.”
“A ne. Ovu ćeš pripremiti. Nju hoću!”
Odveli su me natrag u laboratoriju, gde sam ostala do mraka. Galina se ušuljala na trenutak i pružila mi pokrivač sažaljivo me gledajući. Ali kako sam mogla da spavam? Proživljavala sam ponovno sve što se dogodilo, pokušavala naći bilo kakvo objašnjenje za užas koji sam prolazila. Šta su rekli mojim roditeljima? Sigurno ne istinu, to je nemoguće. Ali šta, onda? Tata me nije puštao ni do komšije i uvek sam morala da se vratim pre mraka. Šta je onda mislio kad su ga zvali, što mu se motalo po glavi? Hoće li mi verovati kad im jednog dana budem pričala šta se dogodilo? Šta ću reći u školi, zašto me nije bilo? Nisam spavala celu noć. U zoru, baš kad sam tonula u san od iscrpljenoti, ušla je Mabruka. “Ustaj! Oblači uniformu. Idemo u Sirt.”
Kakvo olakšanje! “Znači idemo kod mame?”
“Ne. Idemo negde drugde.”
Barem smo napustili to užasno mesto bogu iza leđa i otišli bliže kući. Na brzinu sam se umila, navukla svoju kaki uniformu, sličnu kao što su nosile Gadafijeve telohraniteljke i vratila se u dnevni boravak, gde je pet devojaka isto u uniformama odsutno gledalo televiziju. Držale su mobilne telefone i umirala sam od želje da nazovem mamu ali Mabruka me držala na oku, a atmosfera je bila ledena. Odvukli su prikolicu. Pustila sam da me vuku, ionako odavno ništa nisam kontrolisala.
 
Poslednji komentari
  • Sale Vreme: 30.08.2013 11:27h

    Malo sutra,kao sto sam bio rob i ja.....Sorajica hoce malo da se cuje,mada joj je celi zivot bio po ovakvim brlozima.....dolari,dolari...

  • jovanka Vreme: 30.08.2013 13:17h

    Priča za malu decu.Neće valjda neko da poveruje u ovako naivnu priču.

  • Dragan Vreme: 30.08.2013 14:18h

    Jadna ona,uvijek sam je dozivljavao kao sponzorusu,ali je ona jedna napacena cura,pacenica od malih nogu..strasno!

  • jovan Vreme: 30.08.2013 19:09h

    ma dajte molim vas ovo je bre toliko u detalje opisano ahahahahahahahah boze na sta su ljudi spremni da dodju do para

  • iziboj Vreme: 30.08.2013 20:38h

    i onda se mrmot probudio i video da se u.ro

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP