Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NOVI TELEVIZIJSKI RIJALITI U IRAKU

Spajaju žrtve sa bombašima!

Autor: E. A. | 24.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 0

Sve za mir! U Iraku je počelo emitovanje novog rijaliti televizijskog programa koji je bizarniji od svih sličnih koji se emituju u zapadnim zemljama.

Bombaše dovode na mesto napada gde ih od besne mase  čuvaju jake policijske snage

Bombaše dovode na mesto napada gde ih od besne mase čuvaju jake policijske snage | Foto: AP

Naime u seriji „U kandžama zakona“, spajaju se bombaši iz ekstremističke Islamske države sa svojim žrtvama i članovima njihovih porodica. Zarobljeni bombaši sa sve lisicama na rukama i u pratnji policije dovode se na mesto svojih zločina, gde su postavili bombe ili izvršili napade druge vrste. Tu ih na sučeljavanju dočekuju njihove preživele žrtve i članovi njihovih porodica.


U jednoj od potresnih scena na mesto napada je izveden džihadista Haidar Ali Mortar (21). Pred njega je doveden muškarac u invalidskim kolicima koji je teško ranjen u eksploziji bombe koju je Haidar postavio. U toj eksploziji je poginuo maloletni sin muškarca u invalidskim kolicima.
„Raskomadaću te na najsitnije parčiće kao što si ti hteo mene“, viče preživeli na upkalanog monstruma.

Bombaš plače tokom susreta sa muškarcem  čijeg je sina ubila njegova bomba

Bombaš plače tokom susreta sa muškarcem čijeg je sina ubila njegova bomba | Foto: AP


Ahmed Hasan, jedan od producenata šoua tvrdi da je ovaj rijaliti osmišljen kako bi javnost videla da su odgovorni za terorizam pravedno kažnjeni i da postoje programi koji će naterati ekstremiste da se pokaju zbog svojih zločina.

„Želeli smo da ponudimo gledaocima program koji nudi jasne dokaze, kompletnu priču i predstavlja šou za publiku u Iraku. Kroz video-snimke sa kamera za nadzor prikazujemo kako bombaši dovoze automobile i dižu ih u vazduh. Uz dokaze prikazujemo i potresne fotografije kako bi se otklonila svaka sumnja da li imamo krivca. Onda prikazujemo to kako oni reaguju na žrtve“, rekao je Hasan.
Nadležni veruju da će rijaliti dovesti do manje napada u zemlji gde nema mira još od svrgavanja diktatora Sadama Huseina.

Silovanja i samoubistva!

Da je stvarnost u Iraku daleko od bizarnog rijalitija, najbolje svedoče i podaci „Amnesti internešenala“, u kojima se navodi da
pripadnice jazidske verske manjine, koje su džihadisti Islamske države na silu odveli u seksualno ropstvo, sve češće vrše samoubistvo ili pokušavaju da ga izvrše. Džihadisti su oteli više hiljada žena i devojčica jazida koje drže i prodaju međusobno kao seksualno roblje.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP