Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

TERORIZAM U FRANCUSKOJ

Specijalci okružili braću monstrume!

Autor: E. A. | 09.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Dramatična potraga za braćom Šerifom (32) i Saidom Kuači (34), koji su izvršili teroristički napad na prostorije satiričnog nedeljnika “Šarli ebdo”, kada je ubijeno 12, a ranjeno deset osoba, nastavljena je juče uz angažovanje velikog broja specijalnih policijskih i vojnih snaga Francuske!

Teroristi locirani:  Francuski specijalci u akciji

Teroristi locirani: Francuski specijalci u akciji | Foto: Profimedia

Radnik na benzinskoj pumpi u mestu Vilje Kotere, na severu zemlje, prepoznao je dvojicu osumnjičenih, koji su potom locirani, ali do zaključenja ovog izdanja “Alo!” nisu bili uhapšeni. Oni su opljačkali benzinsku pumpu, a putovali su sivim “reno kliom”. “Liberasion” piše da su osumnjičeni naoružani “kalašnjikovima” i bacačima raketa.

Ubijen na trotoaru:  Ahmed Merabet

Ubijen na trotoaru: Ahmed Merabet

Ubijeni policajac bio musliman!


Francuski mediji su otkrili identitet policajca koga je jedan od napadača hladnokrvno ubio dok je ležao na trotoaru moleći za život. To je Ahmed Merabet (42), koji je takođe bio musliman. Kada su mu prišli napadači. Podigao je ruku i upitao ih: “Želite da me ubijete?”, a jedan od napadača mu je odgovorio: “OK, šefe”, i iz blizine mu ispalio rafal u glavu.

Njihov pomagač i rođak Hamid Murad (18) predao se policiji u mestu Šarlvil Mezjer, na severoistoku zemlje. Braća Kuači su odranije poznati policiji. Šerif je regrutovao džihadiste za rat u Iraku i proveo je tri godine u zatvoru.

Njegov advokat Vensan Olivije predstavio je Šerifa kao osobu koja je više “neko ko visi u kraju nego ekstremni islamista”.


“On puši, pije, ne nosi bradu i ima devojke pre braka”, rekao je advokat.
Braća su boravila u Jemenu, gde su prošli vojnu obuku.

Said Kuači i Šerif Kuači

Said Kuači i Šerif Kuači


Juče se dogodio još jedan teroristički napad, kada je muškarac naoružan automatskom puškom pucao na policajku i jednog radnika gradske uprave. Policajka je kasnije preminula, a drugi ranjeni se bori za život. Napadač je priveden. U Francuskoj je juče bio dan žalosti u čast žrtava najgoreg terorističkog napada u poslednjih 50 godina.

UKRATKO

NOVI BROJ satiričnog nedeljnika “Šarli ebdo” izaći će naredne srede, potvrdio je Patrik Pelu, lekar i član redakcije

KARIKATURISTA Reno Luzije Luz preživeo je napad u redakciji zahvaljujući tome što se uspavao i zakasnio na posao 30 minuta. On je bio autor jedne od spornih karikatura proroka Muhameda

MARIN LEPEN, čelnica desničarskog Nacionalnog fronta, izjavila je posle napada da se sada još više zalaže za vraćanje smrtne kazne u francusko zakonodavstvo


ALEN ŽIPE, gradonačelnik Bordoa i bivši francuski premijer, izjavio je da Francuska sada vodi rat za svoju slobodu


VODEĆI AMERIČKI mediji nisu se solidarisali sa evropskim kolegama i odbili su da objave sporne karikature proroka Muhameda

U BEČU je oskrnavljena jedna džamija posle napada u Parizu. Pored ulaza na zidu je napisano “Pariz! Islam = sranje napolje”, kao i “Ne islamu”

VOĐE muslimanskih udruženja u Francuskoj pozvale su imame da danas u molitvama u svojim džamijama najoštrije osude nasilje i terorizam

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP