Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ISPALA

Specijalci u akciji, ali na pogrešnoj adresi!

Autor: Tanjug | 14.04.2015 - 12:22:00h | Komentara: 0

Hrvatski specijalci u punoj opremi izveli su opsadu porodične kuće u zagebačkom naselju Gajinci, a akcija hapšenja bi bila savršena da nije bilo jednog propusta - odigrala se na pogrešnoj adresi, piše danas "Jutarnji list".

Hrvatska policija | Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Dva defendera, dva policijska kombija, patrolno vozilo i dva civilna policijska automobila, najmanje dvadesetak specijalaca s pancirkama i heklerima, s kapama preko lica i balističkim štitovima u rukama, precizira danas zagrebački dnevnik, u četvrtak je u potpunoj tajnosti učestvovalo u opsadi kuće u kojoj žive dvoje penzionera.

Specijalci su okružili kuću u poslepodnevnim satima, hitro se raspoređujući oko objekta, praćeni jedino nemim pogledima iznenađenih suseda.

Jedan iza drugoga, s puškama na gotovs pripremali su se za upad i akcija je bila izvedena gotovo savršeno - problem je bio jedino u tome da su napadali pogrešnu kuću jer je pre pet godina došlo do promene kućnih brojeva u toj maloj ulici.

Naime, kućni broj koji su specijalci tražili nalazio se sada 50 metara dalje niz ulicu, pa je umesto na objekat u kojem se, prema policijskim informacijama, nalazio navodno opasni kriminalac, napad bio usmeren na kuću dvoje penzionera.

Na sreću, prvi specijalac je vidio da su vrata kuće otključana pa "ovan" za razvaljivanje vrata, koji je već bio pripremljen, nije upotrebljen.

Kroz vrata su ušli u mali hodnik i zatim u sobe, da bi u dnevnom boravku zatekli samo dvoje prestravljenih penzionera.

Shvativši šta su napravili, bez reči su napustili kuću i kao da se incident nije dogodio u koloni uputili prema traženoj kući gde su i zatekli muškarca kojeg su tražili, a on im se, navodno, bez problema predao.

Da stvar bude gora, i sama informacija o čoveku koga su tražili bila je pogrešna, pa je uhapšeni muškarac odveden na prepoznavanje i nakon negativne indentifikacije pušten.

Po svemu sudeći, piše "Jutarnji", neko je tu osobu označio kao mogućeg počinioca teškog krivičnog dela, zbog čega su i angažirani pripadnici ili specijalne, ili interventne policije.

Usprkos nastojanjima, list nije utvrdio da li se radilo o pripadnicima Antiterorističke jedinice MUP-a ili, pak, o Interventnoj jedinici, što bi značilo da je reč o zagrebačkoj policiji. I jedni i drugi imaju crne uniforme, a osim znakova na ledjima i rukavu, teško je razlučiti koja je jedinica bila u pitanju.
Na pitanje šta se tačno dogadjalo dnevnik je u policiji dobio samo odgovor da se u tom trenutku u blizini odvijala vežba MUP-ove Antiterorističke jedinice.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP