Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SVE BI IM OBEZBEDILI

Srbi u Mađarskoj spremni
da pruže pomoć zavejanima!

Autor: N.N.Travica | 15.03.2013 - 12:20:00h | Komentara: 1

U Lovri, selu sa većinskim srpskim stanovništvom, koje se nalazi na Čepelskom ostrvu kažu da ovakvo nevreme ne pamte u poslednjih deset godina. Ljubomir Aleksov predsednik opštine za ALO je rekao da je sneg odsekao selo u potpunosti i da se meštani sami bore da očiste putni pravac prema Srpskom Kovinu. Sva raspoloživa mehanizacija raspoređena je na glavne putne pravce.

dd

Predsednik opštine Lovra Ljubomir Aleksov

- Svima koji su zavejani snegom mogu da poručim, da ako se probiju do nas u Lovru, biće im obezbeđen smeštaj, topli napici i hrana. Bitno je da se ljudi zagreju, nakon toliko sati provedenih na putevima – rekao je Aleksov za ALO, dodajući da je trenutna situacija sa snegom mnogo gora nego u januaru mesecu.


Samouprava Srba u Budimpešti u kontaktu je sa ambasadom naše zemlje u Mađarskoj. U slučaju potrebe sva raspoloživa sredstva biće stavljena na raspolaganje.

Mađarske vlasti su uputile spasilačke ekipe prema zavejanim vozilima, među kojima je jedan broj državljana naše zemlje. Očekuje se da će hrana i gorivo tokom dana stići do najugroženijih.

- Ono što još više otežava trenutnu situaciju svakkao jeste jak vetar, koji neprestano duva. Prema prognozama meteorologa u Mađarskoj bi vreme trebalo da se stabilizuje tokom sutrašnjeg dana, kada se očekuje da će prestati smetovi. Tada će i svi putni pravci biti prohodni. – rečeno je ALO u Mađarskoj spasilačkoj službi.
Poslednji komentari
  • Ištvan BP Vreme: 15.03.2013 13:55h

    Meštani Lovre su pravi primer humanosti. Selo koje treba posetiti i malo mesto koje ima VELIKU dušu! U Srbiji kada sam bio zavejan, vraćajući se iz Subotice, niko nije rekao da možemo na neki salaš da odemo, kako bi se ugrejali. Sve pohvale na rašun Lovrana!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP