Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

UBRZO OSLOBOĐENI

Srbi uhapšeni u Beču, sumnjalo se na terorizam!

Autor: Tanjug | 19.01.2015 - 16:18:00h | Komentara: 0

Dvojica Srba, starosti 27 i 34 godine, uhapšeni su, pošto su ih očevici prijavili da su neovlašćeno ušli u napuštenu, bivšu zgradu austrijske novinske agencije APA u centru Beča. Oslobođeni zbog nedostatka dokaza.

Hapšenje

Ilustracija | Foto: Profimedia

Dvojica srpskih državljana izazvala su u Beču akciju specijalnih jedinica austrijske policije (Vega), ali su posle pretresa njihovog automobila pušteni, pošto policija nije imala nikakve dokaze o bilo kakvom krivičnom delu, objavili su danas austrijski mediji.
Jedan građanin je, kako je objavljeno, javio juče policiji da dva muškarca sa crnim kapama na glavi i dve torbe ulaze u nekadašnju "Kuću medija".
Ta zgrada je već nekoliko godina napuštena, a ranije je to zdanje bilo sedište austrijske novinske agencije APA, kao i dopisništva mnogih stranih medija, između ostalih i agencije Tanjug.
Zbog poziva tog građanina i opšteg straha od terorizma koji je prisutan u Austriji, specijalne jedinice policije došle su u velikom broju do "Kuće medija" da provere o čemu se radi.
Specijalci su pretražili svaki sprat ove višespratnice, ali u zgradi nisu nikog zatekli.
 
Međutim, ispred zgrade je bio automobil koji su koristili dvojica muškaraca, za koje je zabrinuti građanin rekao da su ušli u "Kuću medija".
Policija je odlučila da nadzire automobil i sačeka da se muškarci vrate.
Pošto su seli u automobil i krenuli nekoliko metara, specijalci su zaustavili, kako se kasnije ispostavilo, dva državljana Srbije, i izvršili pretres.
U izjavi policiji, osumnjičeni su tvrdili da nisu bili u pomenutoj zgradi, već da su samo otišli na pivo na benzinskoj pumpi preko puta iste, a pošto policija nije imala nikakvih dokaza da su počinili bilo kakvo krivično delo, pušteni su na slobodu.
Ovaj slučaj, kako se ocenjuje, pokazuje da je policija u visokom stepenu pripravnosti, a i da su građani Austrije posle terorističkih napada u Francuskoj zabrinuti za svoju bezbednost.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP