Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

KRVOPROLIĆE U VOJNIĆU

Srbin (21) ubio dvojicu mladića u Hrvatskoj jer su bili sa njegovom devojkom?! (FOTO)

Autor: S.S. | 05.11.2013 - 16:13:00h | Komentara: 5

Srpskom mladiću Bošku Šapiću (21), koji je u Vojniću u Hrvatskoj u subotu počinio dvostruko ubistvo, kvalifikacija kaznenog dela po kojoj će se dalje sprovoditi istraga preinačena je sa ubistva, kako je pisalo u kaznenoj prijavi, na znatno težu kvalifikaciju teškog ubistva, prenosi Jutarnji list.

hrvatska

Alvin Horvatić, Dejan Vučković, Boško Šapić i Viktorija Jakuš-Mejarec

Dva mladića ubijena su u subotu oko 22.25 sati ispred kafića “Heart” u mestu Vojišnica u opštini Vojnić, tridesetak kilometara od Karlovca. Policija je dva sata nakon događaja saopštila da ih je mlađi muškarac napao hladnim oružjem, te da su od zadobijenih rana preminuli. Napadač je uhapšen nakon ubistva.

Policija je potvrdila da je krvavom obračunu prethodila tuča više osoba, u kojoj je 21-godišnjak iz Topuskog potegao nož na dva mladića iz Gvozda, 20-godišnjaka i 23-godišnjaka. Oni su iskrvarili na licu mesta, a on je odmah uhapšen i preti mu kazna zatvora od 21 do 40 godina.

U kafiću Did u Vrginmostu videli su se sat i po pre tragedije. Boško Šapić (21) došao je do stola za kojim su sedeli Alvin Horvatić(23) i Dejan Vučković (20) i navodno ih opsovao i zapretio smrću, kaže Bojan Vučković (19), koji se zatekao u društvu brata Dejana.

hrvatska

On je ostao u Vrginmostu, a brat i Alvin produžili su preko "granice", iz Sisačko-moslavačke županije u Karlovačku, u mesto Vojišnica, gde se nalazi noćni klub “Heart”, njihovo omiljeno mesto za subotnji izlazak u kojem su se redovno opijali uz narodni melos.

Na parkingu su te večeri izgubljena dva mlada života, Alvina Horvatića i Dejana Vučkovića.

Meštani koji su u nedelju ujutru u kafićima pričali o nezapamćenom slučaju u njihovoj opštini, svemu dodaju još malo međunacionalnog naboja, pa kažu da je Srbin Boško ubio dvojicu "njihovih", Hrvata doseljenih iz Banje Luke, ograđujući se da je Vučković "pola-pola". U Vrginmostu, koji je nedavno vratio to preratno ime nakon imena Gvozd koji su mu bili nadenuli doseljeni Hrvati, to nije mala stvar. Ali, svi se slažu da je sukob izbio zbog devojke. Ona se zove Viktorija Jakuš-Mejarec (18), njihova je vršnjakinja i živi u Vrginmostu.

- Boško je potegao nož i krenuo na Alvina. Moj brat je hteo da ga spreči. Boško je zamahnuo prema Alvinu, ali je posekao bratov vrat. Dejan je krenuo prema stepenicama kafića i vikao: zovite hitnu, zovite hitnu, držeći se za ranu iz koje je šikljala krv. Iz kafića su istrčali ljudi. On nije izdržao, pao je pred samim vratima. Za to vreme Boško je pet puta zario nož u trbuh Alvinu Horvatiću. On je isto pao, ali je pokazivao znakove života. Ovaj mu je prišao i zario mu nož u srce. Umro je na licu mesta, a moj brat je do dolaske hitne pomoći iskrvario. Iz kafića je izleteo čuvar koji je savladao ubicu, slomio mu ruke i izbio zube. Zadržao ga je do dolaska policije - ispričao je Bojan Vučković.

Veruje se kako su ubijeni Alvin i Dejan bili u vezi s Viktorijom pre Boška, koji je osumnjičen za njihovo ubistvo.

- Moj Alvin mi je umro na rukama. Hteo mi je nešto reći, ali nije uspeo! Probudio me je iz sna. Za njega bih život dala. S njim sam prošla sve. Doći ću i ja gore. Pa ako nismo znali da živimo u stvarnosti gore ćemo sigurno. Ma govorite vi šta hoćete, ali ja znam da Alvin nije umro. On je živ. Sada samo spava - napisala je Viktorija Jakuš-Mejarec na svom “fejsbuk” zidu.

Šapić je, inače, juče priveden istražnom sudiji u Karlovcu na saslušanje, pod sumnjom da je 2. novembra počinio dvostruko ubistvo u Vojišnici.

“Fejsbuk” fatalne Viki otkriva jezive ljudske priče koje su prethodile stravičnim ubistvima. Alvin je tako Viktoriji u junu tepao na društvenoj mreži „Lepa moja trudnica“. Da li je to bila šala, ili je u pitanju doista trudnoća, nije poznato.

Rodbina ubijenih kaže da je Boško bio taj koji je inscenirao napad, kako bi se rešio Alvina, bivšeg dečka njegove devojke Viktorije, koji se nije mirio s raskidom.

Neki sagovornici Jutarnjeg lista u Vrginmostu tvrde da je Viktorija bila devojka sve trojica mladića, prvo Dejanova, potom Alvinova, a trenutno je u vezi s ubicom Boškom. Svi oni su poznanici, a ako je suditi po povezanosti na “fejsbuku”, čak i prijatelji.

Ipak, Dejanov brat Bojan tvrdi da Dejan nije nikada bio u vezi s Viktorijom te da je stradao samo zato što se našao u krivo vreme na krivom mestu.

hrvatska

Inače, sat vremena pre brutalnog dvostrukog ubistva, Viktorija se dopisivala sa Boškom preko “fejsa”. Na njen status koji je stavila u 21.22 u subotu „Nisam pijana... znam ja šta hoću“, odmah je reagovao Boško komentarom „Posle toliko blekija ne znam baš“.

- A bambus? - ispravila ga je ona, pa su dalje nastavili konverzaciju ko je od njih dvoje zapravo pijan a ko nije.

Zanimljivo je da je tog popodneva Viktorija prokomentarisala i deo ženskog sveta „Te današnje balavice stalno menjaju frajere. Ajd da su stariji od njih, ali one biraju mlađe od sebe, haha...UŽAS“.

Viktorijina teta Jasna joj je u ovim trenucima velika podrška.

S druge strane, Viktoriju prijatelji i poznanici napadaju na sve strane i čude se kako je, zapravo, zavijena u crno.

- Viktorija... šta sad kao žao ti je? Nije ti žao kad shvatiš da si ti kriva zbog toga. Najgore je što je neko poput onako dobrog dečka Dejana morao da nestane zbog tvoje želje da se kur*iš sa dva frajera. Nije moje da sudim, ali nosićeš ih na duši - osudio ju je javno poznanik Mario na “fejsbuk” profilu Paule Obad koja je bila zaljubljena u Dejana.

Na to se Viktorija odbranila u istom stilu: „Samo me vi krivite. Al je meni umro na rukama i nikom drugom. A i te vaše krivice...nemate pravo. Niste bili tamo i nemate pojma. Jedini mi je bio pokojni Alvin. Tri sam godine bila s njim u vezi i prvi mi je dečko. Niko ne zna kako se sad ja osećam. I pokušavala sam sve da sprečim, ali jači su od mene bili“.
Poslednji komentari
  • Vucko Vreme: 05.11.2013 19:09h

    Filip panajotovic bi bio masovni ubica kada bi poceo da ubija frajere svoje sadasnje devojke :)

  • boby Vreme: 05.11.2013 19:25h

    Katastrofa i tragedija.Cuvajte se balavaca kojima je droga i alkohol udarila u glavu.Oni bi sve na silu da rese."Ko se maca lati od maca i strada".Najverovatnije neces ti Bosko ni da odes do zatvora.A Viktorija kad malo sazri i odraste secace se tog dogadjaja kao ruzan san i kroz maglu.Naici ce neki novi frajer i zivot ide dalje.

  • ana Vreme: 05.11.2013 19:27h

    Ne mogu da shvatim da je curi tek 18 godina,izgleda puno zrelije I iskusnije.A I slike pokazuju da hiljadu djavola iz nje viri.Zalosno je da su momci ubijeni,neka pocivaju u miru.Jadan I Bosko unistio je sebi zivot.Ovde su unistena cetiri zivota.Ljubomora I alcohol su losa mjesavina.A ova cura ce zbilja nositi na dusi sve nijh,ima Boga.zaista pretuzno.

  • dragan Vreme: 05.11.2013 21:09h

    Vrlo interesantan naslov srbin ubio, a zašto ne piše ubica zbog ljubomore ubio dvojicu. Čemu otežavati položaj srba u Hrvatskoj kada je ionako traumatičan.

  • Dusan Vreme: 11.11.2013 02:47h

    Stvarno ne mogu da vjerujek ,koliko danas ova omladina razmislja ,naprosto se pitam cemu im sluzi mozak.Zbog obicne djevojke da upropasti 3 zivota,ali da je barem vredana toga kad je bila djevojka svima.Ako je tako kako pricaju svedoci onda je ona zasluzila to sta se desilo tim momcima,ali moglo se proci bez toga neka bira koji joj se dopada svako ima pravo da zadrzi sta mu se svida.Sto se tice nacionalnosti ,cisto sumnjam u to to su momci rodeni u ratu ili poslje nebitno neznaju oni nista o ratu ni patnjama sve je to problem alkohol i usijane glave.Mada i toj djevojci nece biti lako............

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP