Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

DRAMA

Srbin iz zatvora pobegao u kasarnu

Autor: Vesti | 01.12.2014 - 10:58:00h | Komentara: 0

U dramatičnoj jurnjavi, državljanin Srbije star 27 godina, koji je ranije osuđen zbog razbojništva, pobegao je poteri bečke policije tako što je preskočio žičanu ogradu u kasarni austrijske armije, gde su ga uhvatili vojnici koji su patrolirali objektom. Ovaj srpski državljanin čiji identitet još nije saopšten, u bekstvu se nalazi od maja ove godine.

Čak i ako platite...

Ilustracija | Foto: Profimedia.rs

Kako prenose austrijski mediji, on je osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu zbog pljački. Uhapšen je 2011. godine i od tada se nalazi u zatvoru Simering u Beču.
Tokom maja pušten je na slobodan vikend, ali se nije vratio u zatvor. Od tad ga traži policija Austrije i za njim je raspisana međunarodna Interpolova poternica. Za to vreme on se krio u glavnom gradu alpske republike.

Prema rečima portparola policije u Beču, pre nekoliko dana dobili su anonimnu dojavu gde će se begunac nalaziti.

- U četvrtak ujutru došli smo do tog stana u Grazbergergase ulici da pronađemo begunca. Vrata stana niko nije otvorio, ali su policajci videli čoveka koji je skočio kroz prozor i počeo da beži. Policajci su krenuli u poteru za njim - kažu u policiji u Beču.

Očigledno da srpski državljanin nije dobro poznavao taj deo Beča pošto je došao do ulice Kelzenštrase gde je preskočio žičanu ogradu, verovatno ne znajući da je u pitanju kasarna. Policajci koji su pratili begunca odmah su upozorili vojnu patrolu koja je čuvala objekat o beguncu, pa su ga vojnici posle kratke potere uhvatili i predali policiji. Ovaj srpski državljanin je odmah vraćen u zatvorsku ćeliju gde će odležati ostatak kazne.

Krio se u opštinskom stanu

Prema informacijama iz bečke polocije, ovaj begunac je preko pola godine koliko je proveo u bekstvu živeo u bečkom okrugu Landštrase. Tamo je kako navode austrijski mediji živeo u opštinskom stanu. Za sada nisu poznate okolnosti kako je mogao toliko vremena da provede na slobodi u Trećem bečkom okrugu uprkos policijskim naporima da bude pronađen i to u objektu koji je u vlasništvu opštine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP