Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ŠVERCOVALI KOKAIN

Srbin pao sa 236 kilograma droge!

Autor: Blic | 06.05.2014 - 09:01:00h | Komentara: 0

Državljanin Srbije bio je član međunarodne bande koja je švercovala kokain iz Južne Amerike u Evropu.

Peruanski agenti Direkcije za borbu protiv narkotika, pored Srbina, uhapsili su ukupno 65 dilera iz čak 13 zemalja Južne Amerike, Evrope i Azije, saznaje “Blic”.

Provera: Direkcija za borbu protiv šverca narkotika nije objavila identitet uhapšenog Srbina

Provera: Direkcija za borbu protiv šverca narkotika nije objavila identitet uhapšenog Srbina

 Droga je bila namenjena evropskom i azijskom tržištu. Među krijumčarima identifikovano je i nekoliko žena. Od ukupno 65 uhapšenih, najviše je bilo stranaca, i to 17 Meksikanaca, osam Španaca, trojica Tajlanđanina, po dvojica Italijana, Bolivijaca i Južnoafrikanaca. Uhapšeni su i po jedan Kolumbijac, Ukrajinac, Brazilac, Englez, Slovenac i Srbin. Lanac je činilo i 19 državljana Perua koji su bili zaduženi da drogu dostave pomenutim krijumčarima, koju su oni potom preprodavali u svojim zemljama.

a

U pokušaju da prenesu kokain, krijumčari su posezali za najrazličitijim metodama. Najbrojniji su oni koji su se oslanjali na skroman izgled i ležerno ponašanje. Bezgraničnu drskost najbolje oslikava podatak policije da su velike količine kokaina pokušali da unesu u avion čak i u najlon-kesama kao ručni prtljag. Agenti, međutim, ništa nisu prepuštali slučaju, jer su državne vlasti naložile da se pojača kontrola putnika koji napuštaju Limu. Pored skenera i detektora za metal, putnike su morali da njuše i psi, koji su bili presudni za pronalaženje droge.

I podoficiri članovi bande dilera

Među 19 uhapšenih Peruanaca, policija je identifikovala i trojicu vojnih lica sa činovima podoficira koji su pokušali da jednom Meksikancu dostave kofer sa 13 kilograma kokaina. Uniforme i vojne legitimacije pokušali su da iskoriste kao paravan da ih policija ne bi pretresala, ali su im planove osujetili psi, koji su se bacili na kofer kada su prolazili kontrolu.

Lepile na telo kese s kokainom

Među krijumčarima identifikovano je i nekoliko žena. Pored najlon-kesa i ručnih torbi i rančeva, krijumčari su kokain skrivali u duplim pregradama u koferima, đonovima cipela i patika. Bilo je i onih koji su se odlučili za metodu “mumije”, koja podrazumeva prilepljivanje paketića na telo.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP