Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

BRATSTVO I JEDINSTVO

Srbin po puštanju iz ukrajinskog zarobljeništva: Rusi i Srbi su uvek bili braća! (VIDEO)

Autor: A. O. | 20.08.2014 - 12:16:00h | Komentara: 1

Pogledajte šta je izjavio Dejan Berić (40) iz Putinaca kod Rume, borac snaga Donjecke narodne republike koje na istoku Ukrajine ratuju sa zvaničnom vojskom, nakon izlaska iz ukrajinskog zarobljeništva

Dejan Berić

Dejan Berić

Na Jutjubu je osvanula prva izjava Dejana Berića (40) iz Putinaca kod Rume, borca snaga Donjecke narodne republike koje na istoku Ukrajine ratuju sa zvaničnom vojskom, nakon izlaska iz ukrajinskog zarobljeništva, piše telegraf.rs.

U kratkom razgovoru Berić je izrazio zadovoljstvo što se nakon mesec dana našao na slobodi i to nakon što je zarobljen na putu između Luganska i ruske granice tokom transporta ranjenika ka ruskom gradu Rostovu.

Ističući kako su Srbi i Rusi pravoslavna braća, Berić je podsetio kako su Rusi “uvek držali srpsku stranu na Kosovu” i kako je došao da im pomogne da zajedno pobede.

- U Rusiji ću da potražim posao, kako bih prijateljima vratio novac kojim sam otkupljen iz zarobljeništva. Dugujem i ljudima u Srbiji, zbog čega sam i krenuo na rad u Rusiju. Nedostaje mi porodica, sin naročito, ali kući još ne planiram. Iako državi nisam ništa loše uradio, plašim se hapšenja u Srbiji. Glas o zakonu koji se sprema stigao je i ovde – izjavio je Berić ranije za “Novosti”.

Pogledajte video snimak na kojem je zabeleženo kratko Berićevo obraćanje (od 11:59 do 13:32), koje je osvanulo na “Jutjubu”:

Sa druge strane, slovačke vlasti proveravaju da li je borac proruskih snaga koji je u utorak zarobljen u Ukrajini, srpski dobrovoljac sa slovačkim pasošem - pravim ili lažnim, ili Slovak. Ako je Slovak, onda bi to bio prvi zarobljeni državljanin Evropske unije koji se borio sa proruskim snagama, javljaju slovački mediji. Mihal Rohač

Poslednji komentari
  • saw Vreme: 20.08.2014 13:16h

    koliko ga sleduje zatvora posto se borio kao placenik

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP