Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ZAŠTO JE UHAPŠEN BIVŠI ĐINĐIĆEV TELOHRANITELJ

Srđan Babić pao zbog utaje poreza?

Autor: Informer | 02.04.2015 - 11:03:00h | Komentara: 0

Srđan Babić, član obezbeđenja pokojnog premijera Zorana Đinđića i bivši član Legijinih crvenih beretki, priveden je zato što njegova firma za obezbeđenje navodno nije platila porez. Međutim, stručnjaci smatraju da se iza njegovog hapšenja krije nešto krupnije.

Misrata, Libija

Misrata, Libija | Foto: printskrin Gugl mape

 
Babić je uhapšen u libijskom gradu Mizrati zbog navodne utaje poreza. On je u Libiji radio u agenciji a obezbeđenje naftnih polja, priveden je u nedelju i prebačen u Tripoli, gde se trenutno nalazi. On je uhapšen sa još 13 kolega, ali je zanimljivo to da su oni gotovo svi pušteni, dok je Babić zadržan. U zvaničnom saopštenju koje su libijske vlasti poslale srpskom Ministarstvu spoljnih poslova stoji da je Babić priveden zato što je njegova firma utajila porez, ali ova verzija ne deluje baš ubedljivo, naročito ako se zna da je Babić u karijeri radio i kao obaveštajac u Legijinim "Crvenim beretkama" i da je povezan sa bezbednosnim službama. Sa druge strane, oglasila se i njegova firma, multinacionalna kompanija "Argus", koja tvrdi da je Babić uhapšen nakon što je otišao u policiju na inormativni razgovor.

U Ministarstvu spoljnih poslova kažu da nisu baš čista posla u vezi sa tim hapšenjem i da se tvrdnje libijskih vlasti kose sa logikom.

- Naše ministarstvo dobilo je zvanični dopis libijskih vlasti u kojem se obaveštava da je Srđan Babić uhapšen zbog navodne utaje poreza. Ova verzija primljena je sa rezervom, jer je potpuno neverovatno da u zemlji kao što je Libija, gde godinam besni rat, nekoga hapse zbog poreza. Osim toga, Babić je povezan sa raznim bezbednosnim službama i dobro je poznat u tim krugovima gde ga znaju kao Kockicu. Pre nego što je postao Đinđićev telohranitelj, radio je kao Legijin obaveštajac u JSO i samim tim u Libiji se nije našao slučajno - kaže sagovornik Informera.

Trenutak atentata na premijea Đinđića

Trenutak atentata na premijea Đinđića | Foto: printskrin Jutjub

Stručnjaci smatraju da je Babić , kao iskusni obaveštajac, bivša "beretka" i obezbeđenje premijera, vrlo pažljivo vrbovan od strane multinacionalnih kompanija za opasne poslove u inostranstvu. Nekadašnji komandant žandarmerije Goran Radosavljević guri otkrio je zanimljive detalje o Babiću.

goran Radosavljević Guri

goran Radosavljević Guri | Foto: Vesna Lalić

- Znam dečka, radio je u "Crvenim beretkama", a posle je bio i u obezbeđenju Zorana Đinđića. Kasnije je koliko sam čuo, napustio službu i počeo da radi poslove obezbeđenja po svetu. Poslednje što sam čuo jeste da se zaposlio u nekoj franscuskoj firmi koja obezbeđuje naftna polja u Libiji. Prosto mi je neverovatno da je pao zbog nečega što sa obezbeđenjem nema nikakve veze. Pasti zbog poreza u zemlji kao što je Libija, gotovo je nemoguće.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP