Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

IVAN SAVKIĆ USKORO PRED RUSKIM SUDOM

Srpski diler droge izručen ruskim vlastima!

Autor: Tanjug | 20.07.2014 - 13:53:00h | Komentara: 0

Srpski državljanin Ivan Savkić, optužen za organizovanje kanala za šverc droge velikih razmera, predat je ruskim vlastima na aerodromu u glavnom gradu Ekvadora, Kitu, saopštio je danas pres centar ruskog ministarstva unutrašnjih poslova.

Ivan Savkić

Ivan Savkić


Kako prenosi agencija Itar-Tas, tokom preliminarne istrage policija je utvrdila da je Savkić formirao međunarodnu kriminalnu grupu koja se bavila švercom velikih količina kokaina iz Ekvadora u Rusiju.

Za šverc droge korišćeni su prekookeanski brodovi, saopštio je pres centar ruskog ministarstva.

Istražitelji veruju da je tokom utovara u Ekvadoru lučki službenik sakrivao pakete kokaina u pomoćnim prostorijama broda da bi kasnije mornare koje je regrutovao narko kartel obavestio o tome gde je droga skrivena.

Oni bi potom, kada brod stigne u Sankt Peterburg, predali pakete kokaina drugim dilerima, navodi se u saopštenju ministarstva, preneo je Itar-Tas.

Ovi mornari su uhvaćeni prilikom jednog pretresa 2011. kada je policija konfiskovala kokain u vrednosti od 1,5 miliona dolara. Oni su pristali na saradnju sa policijom i priznali da čovek po imenu Vilijam vodi posao sa drogom.

Nakon opsežne i višemesečne istrage policija Rusije, SAD i Ekvadora utvrđeno je da je reč o srpskom državljaninu Ivanu Savkiću koji je poznat evropskoj policiji, saopštilo je rusko ministarstvo unutrašnjih poslova, navodi Itar-Taš.

Od decembra 2012. on se nalazio u zatvoru u Kitu a ruska policija je tražila njegovo izručenje duže od 18 meseci. Savkić je i ranije osđivan za slične prestupe u evropskim zemljama.

Ruska policija ispituje ilegalne aktivnosti Savkića u Rusiji, a sud u Sankt Peterburgu je već ranije osudio dvojicu članova njegove bande.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP