Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

OKRUTNO

Srpski "doktor" provaljen u Americi: Ubeđivao zdrave ljude da umiru od leukemije!

Autor: A. O. | 13.05.2014 - 17:35:00h | Komentara: 2

Darko Jovanović (32) iz Vindzora u Americi priznao je na suđenju da se lažno predstavljao kao lekar i varao pacijente, govorio im da buluju od teških reči kako bi na njihovim sudbinama zarađivao novac.

Kontrola život znači!

Srpski "doktor" isprepadao nedužne ljude! | Foto: freedigitalphotos.net

Jovanović se predstavljao kao lekar u bolnici “Henri Ford” u Detroitu, pa je pacijentima sa manjim zdravstvenim problemima davao sumorne dijagnoze, a deci s invaliditetom obećavao čudesne oporavke, prenosi “Vindzor star”.
U prevarama koje je i njegov advokat opisao kao kukavičke, Jovanović je pokušao da prevari porodicu bolesne devojčice za 58.000 dolara. Roditeljima je rekao da ima lezije na mozgu, a svoje reči potvrdio lažnim snimcima s magnetne rezonance, koji je trebalo da joj obezbede lasersku operaciju u Čikagu. Njima je rekao kako je operaciju platio iz svog džepa, a da oni mogu da mu vrate u roku od pet godina, prenosi "Telegraf".
Svog ličnog trenera je ubedio da je u predinfarktnom stanju i da će obezbediti snimanje magnetnom rezonancom. Kada mu je rekla da je upravo planirala put u Diznilend sa svojom ćerkom, rekao joj je da bi mogla umreti već u avionu. Ipak je otišla na put i sve vreme brinula o svom stanju.
Jednog muškarca je prevario za 835 dolara, jer mu je navodno obezbedio recept za medicinsku marihuanu. Drugom čoveku je tražio 6.500 dolara uz izgovor da mu je preminuo otac i da su mu pare potrebne kako bi platio troškove sahrane.
Uspeo je čoveka s blagom povredom mekog tkiva da ubedi da boluje od leukemije. Kada ga je ugledao na suđenju, Jovanović je morao da okrene glavu u stranu da bi izbegao kontakt pogledom sa osobom koju je prevario na veoma surov način.
Advokat odbrane, Frenk Retar, tražio je od suda da utvrdi ko je zaista gospodin Jovanović. Izvan sudnice, Retar je Jovanovića opisao jednostavno kao misteriju. Novinarima je rekao da njegov klijent tečno govori tri jezika – engleski, arapski i srpski i da znanje jezika koristi kako bi pridobio poverenje žrtava.
Jovanović je uhapšen 10. februara i od tada se nalazi u pritvoru.
Poslednji komentari
  • Sredoje Vreme: 14.05.2014 00:38h

    Electric chair/!

  • mr.burns from simpsons Vreme: 14.05.2014 00:53h

    I samo da mi neko zucne:"zasto ti ameri imaju ruznu sliku o srbima"

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP