Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

BOGAT TOVAR

Srušio se avion koji je nosio tonu kokaina

Autor: Tanjug | 21.05.2015 - 10:26:00h | Komentara: 0

Mali avion na putu iz Venecuele koji je nosio više od tone kokaina srušio se danas na Karibima nakon što su ga presrele i jurile vazduhoplovne snage Kolumbije.

Avion Piper PA 44-180 Seminole

U avionu bilo više od tone kokaina | Foto: Profimedia

 
Venecuela i Kolumbija su potvrdile pad aviona, ali su objavile različite verzije o tome kako se to dogodilo, prenela je agencija AP.

Video snimak koji su objavile vazduhoplovne snage Kolumbije pokazuju kako je borbeni avion presreo avion iz Venecuele "haker 800" kada je ušao u vazdušni prostor Kolumbije, oko pola tri posle ponoći.

Zvaničnici su izjavili da je avion pokušao da izmanevriše situaciju i pobegne ali u tome nije uspeo, a kada je jedan od njegovih motora otkazao, srušio se na obalu Puerto Kolumbije.

Obalska straža Kolumbije saopštila je da je telo pilota, za sada nepoznate nacionalnosti, pronađeno između olupina zajedno sa 1,2 tone kokaina upakovanih u pakete od jednog kilograma.

Nekoliko sati kasnije, ministar odbrane Venecuele Vladimir Padrino izjavio je na nacionalnoj televiziji da se avion spustio na tajnoj pisti u zapadnoj državi Apur neposredno posle ponoći.

Kada je avion nekoliko sati kasnije ponovo poleteo, venecuelanski avioni su mu naredili da se spusti, ali su pucali kada je on odbio, dodao je Padrino.
On je naglasio da su venecuelanske vlasti izgubile trag aviona u blizini granice i da su upozorili partnere u Kolumbiji.

Venecuela je postala ključna zemlja za tranzit kokaina proizvedenog u Kolumbiji, navodi AP.

SAD je sankcionisala nekoliko vladinih zvaničnika i visokih članova u vojsi zbog toga što su navodno u dosluhu sa trgovcima droge.

Veliki deo kokaina prokrijumčari se do centralne Amerike kopnenim putem da bi se izbegao vazdušni prostor Kolumbije koji se nadzire u saradnji sa SAD.

Od 2013, vlasti Venecuele tvrde da su oborile ili neutralisale 90 aviona koji su nosili više od 180 tona kokaina. Srušio se avion koji je nosio tonu kokaina

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP