Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

RUSIJA ZABRANJUJE HOMOSEKSUALNU PROPAGANDU

Stop za gejeve!

Autor: Ekipa Alo! | 23.01.2013 - 07:36:00h | Komentara: 1

Pripadnike gej populacije u Rusiji očekuju crni dani! Poljubac između dva muškarca ili dve žene u javnosti može po novom zakonu da bude okarakterisan kao “homoseksualna propaganda”, a prekršioci će biti kažnjeni sa 12.000 evra! U pitanju je iznos koji je duplo veći od prosečne plate u Rusiji (oko 650 evra).

Čvrstom rukom  i protiv gej  populacije:  Vladimir Putin

Čvrstom rukom i protiv gej populacije: Vladimir Putin | Foto: Reuters

Novi drakonski zakon koji bi trebalo da bude usvojen u najvećoj zemlji na svetu podrazumeva blokiranje i zabranu neprikladnog sadržaja za mlade na internetu! Stroge odredbe zakona ne bi trebalo da čude imajući u vidu da trećina žitelja Rusije smatra homoseksualnost za bolest.

Istovremeno, poslednja istraživanja pokazuju da čak dve trećine Rusa smatra homoseksualnost moralno neprihvatljivim i osuđuje ga. Za usvajanje zakona zalažu se Kremlj i Ruska pravoslavna crkva i deo je napora za promovisanje tradicionalnih ruskih vrednosti naspram zapadnjačkog liberalizma, koji navodno vrbuje omladinu na, u poslednje vreme, sve češćim protestima protiv nepriksnovenog predsednika Vladimira Putina.

Protest gejeva zbog  drakonskog zakona  ispred Dume

Protest gejeva zbog drakonskog zakona ispred Dume | Foto: Reuters


Brojni poslanici oduđuju pripadnike gej populacije i optužuju ih za ionako malu stopu nataliteta koja vlada u Rusiji poslednjih godina. Poslanici vladajuće Jedinstvene Rusije smatraju da bi pripadnicima gej zajednice trebalo zabraniti da obavljaju javne poslove i da moraju da idu na prisilno lečenje ili budu proterani iz zemlje. Još se zahteva i da homoseksualcima bude zabranjeno da doniraju krv, spermu ili organe za transplantaciju. Za vreme Staljinove ere je postojao zakon koji je homoseksualce kažnjavao sa pet godina robije. Samo u Moskvi i Sankt Peterburgu postoje gej klubovi.

Vek bez gej parade!

U avgustu prošle godine Vrhovni sud u Moskvi je doneo odluku kojom se na ulicama glavnog grada Rusije zabranjuje održavanje gej parade narednih 100 godina! To je odlučeno pošto je borac za prava homoseksualaca Nikolaj Aleksejev zatražio da mu se omogući održavanje te manifestacije.

Poslednji komentari
  • johnny Vreme: 24.01.2013 15:13h

    TOO PUTINE,NAJJACI SI !! OVAKO NESTO TREBA I U SRBIJI...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP