Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SPREČEN UPAD U VLADU

Sukob policije i demonstranata u Skoplju (VIDEO)

Autor: Beta | 05.05.2015 - 19:51:00h | Komentara: 2

U sukobima policije i demonstranata večeras ispred sedišta Vlade u Skoplju povređeno je desetak policajaca i nekoliko učesnika protesta, preneli su makedonski mediji.

Skoplje demonstracije

Skoplje demonstracije | Foto: Screenshot "Youtube"

 
Nekoliko osoba je privedeno pošto je policija intervenisala i isterala građane koji su protestovali iz dvorišta Vlade, pa se hiljade njih nalazi na ulici ispred zgrade.
Kako prenosi TV Nova, demonstranti su bacali jaja i kamenice na zgradu Vlade.
Građani Skoplja protestuju večeras ispred zgrade vlade nakon što je lider najuticajnijeg opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev obelodanio da je Martina Neškovskog pre gotovo četiri godine ubio policajac na dužnosti.

Deo građana je srušio polovinu ograde ispred vlade, ali je policija postavila novi kordon.

Policija oklopnim vozilima i dimnim bombama pokušava da potisne demonstrante koji stoje ispred Vlade. Demonstranti i dalje skandiraju "ubice, ubice".

Nova saznaje doznaje da je policija tukla novinara Zorana Ivanova za vreme protesta ispred Vlade i da je on zadobio lakše povrede.

Demonstranti su otišli do Saborne crkve, a deo njih je u Ilindenskoj ulici gde je policija pokušala da razbije grupu.
Zaev je obelodanio na konferenciji za novinare kao još jednu u nizu "bombi" u okviru projekta "Istina o Makedoniji" tako što je pustio nezakonito prisluškivani razgovor šefa tajne službe Saše Mijakova.

Kako je objavila skopska TV A1, u jednom trenutku došlo do incidenta kada su protestanti hteli da uđu u dvorište vlade, a među njima je bio i brat ubijenog Neškovskog, Aleksandar.

Četiri-pet pripadnika policije je, kako se navodi, napalo Aleksandra koji je želeo da uđe u zgradu vlade i da razgovara sa nekim od nadležnih. Policija ga je, međutim, u tome sprečila.

U prvom redu građana je porodica ubijenog Neškovskog. Mediji javljaju da je stanje veoma napeto, i da su građani posebno revoltirani, jer policija snima protest.

Zaev je rekao ranije danas da je Neškovskog ubio policajac na dužnosti Igor Spasov, što je vlast sakrila od javnosti kako bi, kako je rekao, spasao policiju, ali i sebe i o tome pustio još jedan u nizu nezakonito prisluškivanih razgovora po nalogu premijera Gruevskog.

Zaev je nezakonito prisluškivane razgovore počeo da objavljuje polovinom februara i tvrdi da je u protekle četiri godine Gruevski sa saradnicima prisluškivao više do 20.000 ljudi medju kojima su pripadnici pozicije, opozicije, intelektualci, novinari, ali i verski poglavari.


Poslednji komentari
  • Maki Vreme: 05.05.2015 21:08h

    I ovde počelo !!! MAKELIKS !!!

  • Makedonac 100% Vreme: 06.05.2015 17:38h

    Aj da idemo redom.Neunformisan pripadnik bezbednosnih snaga(VAZNO Njegov komandir URKO vise nije na spisku i jedinica je rasformirana), je prebio mladica koji je bio pijan i malo,, ali samo malo na DOP, Za to ubistvo dobio je 14 GODINA zatvor. Treba vise??? Od 2 MILIONA glasaca SAMO 200.000 podrzava komunjare, a na "tz"protestima bilo 2000 , a 50% njih upisanih delikvenata! Na 17 maj AKO se sakupi 20-30.000 "tz", demonstranata izacice 300-400.000 kontra. I ...???? Kraj price

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP